O sferă misterioasă a apărut pe o plajă din Japonia: autoritățile recunosc că nu au nicio explicație

23 Feb 2023
O sferă misterioasă a apărut pe o plajă din Japonia: autoritățile recunosc că nu au nicio explicație

În Japonia, o sferă uriașă de metal de 1,5 metri în diametru a eșuat pe plaja Enshu, situată în orașul Hamamatsu din japonia. Pentru moment, autoritățile recunosc că nu au nicio idee despre natura sau originea acestui obiect misterios, scrie CNews.

Este un balon spion sau un OZN? De marți, 21 februarie, o misterioasă sferă metalică de 1,5 metri diametru, găsită pe plaja din Enshu, stârnește curiozitatea autorităților japoneze dar și a locuitorilor orașului de coastă Hamamatsu.

Primele imagini postate pe rețelele de socializare au stârnit un val de comentarii, fiecare având teoria lui. Pentru unii, ar putea fi un balon de spionaj precum cele care au făcut titluri recent. Alții văd acolo urma unui OZN.

Pentru a nu interfera cu sfera și pentru a-i ține pe curioși la distanță, polițiștii au restricționat accesul pe o rază de 200 de metri.

Un obiect "gol" în interior

Chiar dacă autoritățile nu știu nimic despre originea sa, echipele de deminare au intervenit pentru a examina această minge misterioasă cu raze X. Potrivit The Guardian, obiectul nu este susceptibil să „explodeze”, deoarece ar fi „gol” în interior.  

Un locuitor din Hamamtsu a explicat presei japoneze NHK că această minge misterioasă se afla acolo de o lună: „Am încercat să o mișc, dar nu am putut”, a spus el.

Fără a fi exclusă, pista unui act de spionaj din partea Coreei de Nord sau a Chinei nu este cea mai privilegiată în această etapă. 

Presa britanică indică că ar putea fi pur și simplu o geamandură de acostare care a căzut în mare, din cauza prezenței a două mânere pe suprafața sferei.

Alte stiri din Externe

Ultima oră