O scrisoare a fost livrată destinatarului după 100 de ani

16 Feb 2023
O scrisoare a fost livrată destinatarului după 100 de ani

O scrisoare pierdută de poștă în 1916 a fost în cele din urmă livrată la o adresă din Londra la mai bine de un secol după ce a fost trimisă din Bath. Purtând o ștampilă penny George V și ștampile poștale de la Bath și Sydenham, a căzut prin cutia poștală a apartamentului Crystal Palace al regizorului de teatru Finlay Glen în 2021, anunță The Guardian.

Era adresată lui Katie Marsh, care era căsătorită cu comerciantul de timbre Oswald Marsh, și a fost trimisă de prietena ei Christabel Mennell, aflată în vacanță în Bath, potrivit cercetărilor lui Stephen Oxford, editorul The Norwood Review, o revistă de istorie locală. Începe: „Draga mea Katie, îmi vei acorda ajutorul tău – îmi este destul de rușine de mine după ce am spus ce am făcut la cerc.”

Royal Mail a spus că rămâne „nesigur ce s-a întâmplat în acest caz”. Dar Oxford a spus că probabil că scrisoarea s-a pierdut la biroul de sortare din Sydenham, care a fost închis. „Cred că este în curs de reamenajare. Deci, în acest proces trebuie să fi găsit această scrisoare ascunsă undeva, poate căzută în spatele unor mobilier.” El a spus: „Zona Upper Norwood și Crystal Palace au devenit foarte populare printre oamenii bogați din clasa de mijloc la sfârșitul anilor 1800 și începutul anilor 1900. Scrisoarea este de la Christabel Mennel, fiica unui comerciant local de ceai bogat, Henry Tuke Mennell. Și era prietenă cu Catherine – sau Katie – Marsh.

„Oswald Marsh este înregistrat în 1901, trăind în Crystal Palace ca locatar și ca comerciant de timbre. Avea 20 de ani atunci și bănuiesc că era finanțat de tatăl său, care era un arhitect destul de bogat care locuia în Irlanda de Nord. Erau o familie Quaker.”

Oswald, care s-a căsătorit cu Catherine în 1904, avea să devină un comerciant de timbre foarte apreciat, care a fost adesea chemat ca martor expert în cazuri de fraudă cu timbre, iar mai târziu s-a mutat de unde scrisoarea a fost adresată unei mari case victoriane cu grajduri în apropiere.

Casa căreia i-a fost adresată scrisoarea a fost demult demolată și acum este un bloc. Părți ale scrisorii sunt greu de citit, dar menționează că cineva este rău.

Glen, în vârstă de 27 de ani, a spus când el și prietena lui, Lucy, au văzut prima dată data „ne-am gândit în 2016, apoi am văzut că are ștampila regelui și ne-am dat seama că 1916, așa că am crezut că probabil că este OK să o deschidem.

„Am fost destul de nedumeriți de cum ar fi putut dura atât de mult să fie livrată, dar ne-am gândit că trebuie să fi fost depozitat undeva în biroul de sortare și un secol mai târziu a fost găsit și cineva l-a livrat prin poștă.”

Inițial, ei „l-au băgat într-un sertar”. Plicul era într-o stare destul de bună, deși un pic cam deteriorat în partea de sus.

„Ne-am atașat de bilet și am încercat să-l descifrăm, deși unele sunt greu de citit. Și apoi am luat legătura cu societatea istorică locală, pentru că m-am gândit că ar putea să ne vorbească despre oamenii implicați. Nu aveam idee că atât de mulți oameni o vor găsi atât de interesantă.”

Alte stiri din Externe

Ultima oră