O organizație LGBT din Florida a anulat Parada Mândriei după ce legea a interzis participarea copiilor

23 Apr 2023
O organizație LGBT din Florida a anulat Parada Mândriei după ce legea a interzis participarea copiilor

Oficialii dintr-un oraș din Florida au anulat o paradă a mândriei gay și au restricționat alte evenimente LGBT numai pentru persoanele cu vârsta de 21 de ani și peste, în așteptarea semnării guvernului republican Ron DeSantis a unui proiect de lege menit să țină copiii departe de spectacolele de DragQueen, scrie AssociatedPress

Pride Alliance of the Treasure Coast a postat miercuri pe Facebook că decizia de a schimba evenimentele Pridefest a fost luată după mai multe conversații cu oficialii orașului situat la aproximativ 180 de kilometri nord de Miami.

„Sperăm că toată lumea înțelege că acest lucru cu siguranță nu este ceea ce ne-am dorit deloc și lucrăm cu orașul pentru a ne asigura siguranța și pentru a produce un eveniment pozitiv”, se spune în postare.

Parlamentul din Florida a trimis lui DeSantis un proiect de lege care interzice copiilor spectacolele pentru adulți, o propunere care vizează opoziția guvernatorului față de spectacolele drag queen.

Legislația, care așteaptă semnătura guvernatorului, ar permite statului să revoce licențele pentru produse alimentare și băuturi întreprinderilor care admit copii la spectacole pentru adulți.

Administrația DeSantis a decis să retragă licența pentru băuturi alcoolice unui hotel din Miami care a găzduit un spectacol de DragQueen de Crăciun, susținând că copii au fost prezenți în timpul spectacolelor "obscene".

Alte stiri din Externe

Ultima oră