O dronă a explodat la mai puțin de 100 de mile de Moscova

06 Feb 2023
O dronă a explodat la mai puțin de 100 de mile de Moscova

dronă de origine neidentificată a explodat la mai puțin de 100 de mile în afara Moscovei, potrivit unui oficial rus, scrie Newsweek.

Incidentul a avut loc în Kaluga, care se află la aproximativ 93 de mile sud-vest de capitala Rusiei și la aproximativ 162 de mile de granița cu Ucraina.

„S-a stabilit că la cinci dimineața, într-o pădure din apropierea orașului, o dronă a explodat în aer la o înălțime de 50 de metri”, a scris guvernatorul Kaluga Vladislav Shapsha, luni, pe Telegram.

Nu au existat pagube ale infrastructurii locale și nici victime, a adăugat el. Nu au fost disponibile informații specifice cu privire la dronă sau de unde a fost potențial trasă.

Samuel Bendett, analist rus la Centrul pentru Analize Navale și un membru senior adjunct la Centrul pentru o Nouă Securitate Americană, a declarat pentru Newsweek că adună în continuare informații cu privire la responsabilitatea Ucrainei.

Nicio entitate guvernamentală de nicio parte nu a comentat.

„Dacă a fost într-adevăr un Tu-141 sau o altă dronă este mai puțin relevant decât faptul că Ucraina încearcă să impună costuri mari Rusiei, lansând aparent drone adânc în spațiul aerian rusesc pentru a ataca ținte care ar trebui să fie sigure”, a spus Bendett.

„Acest atac demonstrează, de asemenea, că, dacă aceasta a fost într-adevăr o dronă ucraineană, atunci asigurarea unei acoperiri complete de apărare aeriană se poate dovedi problematică dacă atacurile cu dronele ucrainene se intensifică ca răspuns la acțiunile militare ruse”.

Incidentul a survenit în timp ce Rusia își modernizează infrastructuradin era sovietică, cum ar fi adăposturile anti-bombe, a raportat Moscow TimesAcestea au inclus inspecții și reparații sistematice la mii de buncăre, pivnițe întărite și alte ascunzători sigure care au fost ignorate de zeci de ani.

Se pare că Kremlinul cheltuiește „sute de milioane de ruble” ca parte a reabilitării, pe baza unei decizii luate de oficialii guvernamentali în primăvară.

Alte stiri din Externe

Ultima oră