"Nu putem ocupa Ucraina pentru că este deja ocupată" spune ambasada Rusiei în Franța

22 Feb 2023
"Nu putem ocupa Ucraina pentru că este deja ocupată" spune ambasada Rusiei în Franța

Purtătorul de cuvânt al ambasadei Rusiei în Franța, Alexander Makogonov, consideră că „ucrainenii sunt luați ostatici de regimul lor”, scrie BFMTV.

Alexander Makogonov, purtătorul de cuvânt al Ambasadei Rusiei în Franța, a vorbit la BFMTV despre invazia Ucrainei de către armata rusă în urmă cu aproape un an și despre discursul rostit ieri de Vladimir Putin în fața Dumei.

Toate soluțiile diplomatice au fost epuizate”, a spus diplomatul, asigurând totodată că obiectivele Rusiei în Ucraina „vor fi atinse”.

Pe măsură ce se apropie aniversarea invaziei Ucrainei de către Rusia, purtătorul de cuvânt a justificat încă o dată această operațiune militară la BFMTV.

"Nu putem ocupa Ucraina, pentru că este deja ocupată. Am venit să o eliberăm de această influență străină și neo-nazistă în structurile sale guvernamentale", a explicat Alexander Makogonov la BFMTV.

"Ucrainenii sunt luati ostatici de regimul lor care nu are nicio legătură cu poporul ucrainean. Este un grup de oameni sponsorizați din afară si care lucrează doar pentru sponsorii lor", a declarat diplomatul la antena noastra.

Alte stiri din Externe

Ultima oră