Noul prim-ministru britanic Sunak îi face o vizită surpriză lui Zelensky la Kiev: "Este o mare lecție de umilință să fiu cu tine în țara ta astăzi"

19 Noi 2022
Noul prim-ministru britanic Sunak îi face o vizită surpriză lui Zelensky la Kiev: "Este o mare lecție de umilință să fiu cu tine în țara ta astăzi"

„Încă din primele zile ale războiului, Ucraina și Regatul Unit au fost cei mai puternici aliați”, a scris Volodimir Zelensky pe Telegram, scrie Le Figaro.

Noul prim-ministru al Marii Britanii Rishi Sunak a sosit la Kiev în prima sa vizită de la preluarea funcţiei, a declarat sâmbătă preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. El intenţionează astfel să confirme sprijinul Londrei pentru Kiev, spune Downing Street.

Încă din primele zile ale războiului, Ucraina și Regatul Unit au fost cei mai puternici aliați”, a scris Volodimir Zelensky pe Telegram, postând un videoclip cu întâlnirea sa cu Rishi Sunak la Kiev.

„Marea Britanie va continua să vă sprijine”

Sunt astăzi aici pentru a spune că Regatul Unit va continua să vă sprijine”, i-a spus Rishi Sunak președintelui Zelensky într-un videoclip difuzat de președinția ucraineană. Vom rămâne alături de voi până când Ucraina va câștiga pacea și securitatea de care are nevoie și pe care le merită ”.

Este o mare lecție de umilință să fiu cu tine în țara ta astăzi”, a mai spus el. Curajul poporului ucrainean este o inspirație pentru lume”.

Le vom spune nepoților noștri povestea voastră, cum a rezistat un popor mândru și suveran împotriva unui atac teribil, cum ați luptat, cum v-ați sacrificat, cum ați câștigat”, a observat Rishi Sunak.

La Londra, Downing Street a subliniat că Rishi Sunak a călătorit la Kiev pentru a „confirma sprijinul Marii Britanii” pentru Ucraina.

Prim-ministrul se află astăzi în Ucraina, la prima sa vizită la Kiev, pentru a se întâlni cu președintele Zelensky și pentru a confirma sprijinul continuu al Marii Britanii”, a spus Downing Street.

Marea Britanie „știe ce înseamnă să lupți pentru libertate”, a mai scris Rishi Sunak pe Twitter. Suntem cu tine pe acest drum”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră