Nord Stream: Armata rusă a acuzat Londra de implicare în exploziile gazoductelor

29 Oct 2022
Nord Stream: Armata rusă a acuzat Londra de implicare în exploziile gazoductelor

Moscova a susținut că o unitate marină britanică a fost în spatele exploziilor de la gazoductele Nord Stream 1 și 2 care leagă Rusia de Germania sub Marea Baltică, scrie BFMTV.

Armata rusă a acuzat sâmbătă Londra că a fost implicată în exploziile care au provocat scurgeri în septembrie la gazoductele Nord Stream 1 și 2 din Marea Baltică , construite pentru a transporta gazul rusesc în Europa.

Reprezentanții unei unități marine britanice au fost implicați în planificarea, furnizarea și executarea actului terorist din Marea Baltică din 26 septembrie pentru a submina gazoductele Nord Stream 1 și Nord Stream 2”, a declarat Ministerul rus al Apărării pe Telegram.

La mijlocul lunii octombrie, Vladimir Putin a susținut că scurgerile de informații au fost rezultatul unui act de „terorism internațional” . „Beneficiarii sunt clari”, a adăugat el, precizând că Statele Unite au atras cele mai multe avantaje, deoarece ar putea „acum să-și livreze energia la prețuri mari”.

Londra acuzată de atac cu drone

Armata rusă a învinuit, de asemenea, Ucraina și Marea Britanie pentru atacul masiv cu drone care a vizat flota sa de la Marea Neagră din Crimeea care a cauzat „daune minore” unei nave.

„Pregătirea pentru acest act terorist și pregătirea personalului militar al celui de-al 73-lea centru ucrainean pentru operațiuni maritime speciale au fost efectuate de specialiști britanici cu sediul la Ochakov, în regiunea Mykolaiv din Ucraina”, a transmis Ministerul rus al Apărării peTelegram. Aceste nave au participat la protecția convoaielor responsabile cu exportul de cereale ucrainene, potrivit Moscovei.

Aceste nave au participat la protecția convoaielor responsabile cu exportul de cereale ucrainene, potrivit Moscovei.

Alte stiri din Externe

Ultima oră