Nimic nu poate compensa superioritatea numerică a armatei ruse, spun ofițerii ucraineni

04 Apr 2024
Nimic nu poate compensa superioritatea numerică a armatei ruse, spun ofițerii ucraineni

Superioritatea numerică a armatei ruse și puterea distructivă a bombelor plutitoare pe care le folosește de câteva săptămâni îi vor permite probabil „să străpungă frontul și să-l împingă”, estimează ofițerii ucraineni de rang înalt, într-un interviu acordat anonim ziarului american online Politico, scrie Le Monde.

„Nimic nu poate ajuta Ucraina acum, deoarece nu există tehnologii care să îi permită să compenseze masa de trupe pe care Rusia o poate arunca  [în luptă]” .

"Noi nu avem aceste tehnologii și nici Occidentul nu le are în număr suficient ”, se plânge unul dintre ei.

Generalul Valery Zalujny, fost comandant-șef al armatei ucrainene, înlocuit pe 8 februarie, obișnuia să spună că a fost un „război cu o singură șansă”, explică altul. „Prin aceasta el a vrut să spună că armele devin învechite foarte repede, deoarece rușii găsesc rapid o soluție. De exemplu, am folosit cu succes rachetele de croazieră Storm Shadow și Scalp [furnizate din mai și, respectiv, iulie de Marea Britanie și Franța] , dar doar pentru o perioadă scurtă. Rușii învață. Nu ne dau o a doua șansă ”, adaugă același ofițer, în timp ce un alt ofițer se îndoiește de utilitatea F-16-urilor promise Ucrainei, dintre care primele sunt așteptate în a doua jumătate a anului.

Fiecare armă are timpul ei. F-16-urile au fost necesare în 2023. Nu vor fi în 2024 ”, argumentează acesta din urmă, regretând că echipamentul militar promis de puterile occidentale nu ajunge la timp. „În ultimele luni, am observat că rușii au tras rachete din Djankoi, în nordul Crimeei, dar fără focoasele explozive. Nu am înțeles ce fac, apoi am înțeles: fac ajustări” în așteptarea sosirii avioanelor de fabricație americană, adaugă el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră