Nigel Farage, liderul UKIP și ”prieten al românilor”, nu reușește să intre în Parlament

08 Mai 2015
Nigel Farage, liderul UKIP și ”prieten al românilor”, nu reușește să intre în Parlament
Liderul Partidului pentru Independența Marii Britanii (UKIP, eurofob), Nigel Farage, nu a reușit să intre în Parlament în urma alegerilor legislative desfășurate joi în Marea Britanie, relatează presa internațională.

Farage, care a avut nenumărate intervenții contra imigranților din Estul Europei, în special românii și bulgarii, a fost înfrând în circumscripția South Thanet, de către contracandidatul său conservator, Craig Mackinlay.

Nigel Farage declara, zilele trecute, că va demisiona în 10 minute de la aflarea rezultatelor, dacă nu reușește să-și atingă obiectivul de a intra în Legislativ.

Vineri, însă, el a ținut un discurs și nu a pomenit o vorbă despre demisie.

Farage a obținut 16.026 de voturi, dar a fost înfrânt de Mackinlay, care a câștigat 18.848 de voturi. În circumscripția respectivă s-a înregistrat o participare de 70%.

În loc de demisie, Farage a declarat că, în plan profesional, ține să-și exprime ”o anumită decepție”. ”În plan personal, simt că o sarcină enormă a fost luată de pe umerii mei”, a mai spus Farage.

Nigel Farage a declarat într-un interviu difuzat miercuri seară că i-ar prefera pe imigranții din India și Australia celor din Estul Europei, în ciuda afirmațiilor mai vechi că partidul său, UKIP, nu va încerca să-i discrimineze pe baza naționalității pe nou-veniții în Marea Britanie, scrie The Guardian pe site-ul său.

Liderul UKIP a spus că ar prefera imigranții din țările despre care susține că au cultura cea mai asemănătoare cu cea a Marii Britanii, în cadrul unui interviu la emisiunea BBC Leader difuzat miercuri seară.

Întrebat de prezentatorul Evan Davis dacă preferă imigranții din unele țări în detrimentul altora, el a afirmat: "Trebuie să mărturisesc că am o ușoară preferință. Cred, bineînțeles, că oamenii din India și Australia este mai probabil să fie vorbitori de engleză, să înțeleagă legile și să aibă o legătură cu această țară decât unele persoane care poate vin din țări care nu și-au revenit complet după perioada din spatele Cortinei de Fier".

În trecut, Farage a afirmat că este singurul lider partid cu o politică "nediscriminatorie" în materie de imigrație și că UKIP nu va favoriza imigranții din UE față de cei din restul lumii.

"Vreau de fapt să avem o politică a imigrației care să fie nediscriminatorie, pentru că în prezent facem discriminări în favoarea unor oameni din Polonia, România și Bulgaria, indiferent cine sunt, și facem aceste discriminări împotriva unor oameni din Noua Zeelandă... India sau Canada sau din alte țări. Prioritățile noastre sunt stabilite complet greșit. Nu ar trebui să facem discriminări pe bază de naționalitate", a spus el anul trecut la aceeași emisiune.

Liderul UKIP a sugerat că partidul său a utilizat uneori o retorică agresivă pe tema imigrației pentru a ieși în evidență. Întrebat despre dorința sa de a opri mai mulți imigranți infectați cu HIV și cu cazier să vină în Marea Britanie, Farage a răspuns că un asemenea limbaj este uneori necesar "pentru a trezi oamenii".

Nigel Farage susține că în prezent UKIP susține o campanie electorală fără un ton negativ și că "nu mai are nevoie să folosească argumente negative despre efectul pe care imigrația l-a avut asupra școlilor primare, asistenței medicale sau a reducerii salariilor".

Totuși, Farage a menționat impactul imigrației asupra serviciilor publice de multe ori în timpul campaniei, notează The Guardian, afirmând printre altele că este greșit să se finanțeze tratamentul medical pentru imigranții cu HIV când țara nu-și poate permite medicamente pentru o persoană de 80 de ani cu cancer la sân.

De asemenea, Farage a acuzat întrebările prezentatorului emisiunii BBC, numindu-l membru al "elitei metropolitane liberale".



 


Alte stiri din Externe

Ultima oră