New York Times: Elon Musk începe concedierile la Twitter

30 Oct 2022
New York Times: Elon Musk începe concedierile la Twitter

Elon Musk plănuia să înceapă concedierea lucrătorilor de pe Twitter de sâmbătă, au declarat patru persoane la curent, unii manageri fiind rugați să întocmească liste de angajați care pot fi dati afară, scrie New York Times.

Musk, care a încheiat joi o afacere de 44 de miliarde de dolari pentru cumpărarea Twitter, a ordonat reduceri în întreaga companie, unele echipe urmând să fie reduse mai mult decât altele, au spus trei dintre persoane, care au refuzat să fie identificate de teama unor represalii. Amploarea disponibilizărilor nu a putut fi stabilită. Twitter are aproximativ 7.500 de angajați.

Rapoartele despre concedieri de la Twitter s-au schimbat de când Musk a acceptat să cumpere compania în aprilie. Miliardarul, care conduce și producătorul de mașini electrice Tesla și compania de rachete SpaceX, le-a spus investitorilor că va lua Twitter privat, va reduce forța de muncă, va anula regulile de moderare a conținutului și va găsi noi fluxuri de venituri.

Concedierile de la Twitter ar avea loc înainte de data de 1 noiembrie când angajații erau programați să primească granturi de acțiuni ca parte a compensației lor. Astfel de subvenții reprezintă de obicei o parte semnificativă din salariul angajaților. Prin concedierea lucrătorilor înainte de această dată, Musk poate evita plata granturilor.

Twitter și un reprezentant al lui Musk nu au răspuns solicitărilor de comentarii.

Musk, în vârstă de 51 de ani, a ajuns miercuri la sediul companiei din San Francisco și a început să se întâlnească cu angajații. Joi seara, el l-a concediat pe directorul executiv al Twitter, directorul financiar si alti directori. El a făcut, de asemenea, un apel către agenții de publicitate, care asigură cea mai mare parte a veniturilor Twitter, să le spună că platforma va fi o destinație de publicitate respectată.

În aprilie, Elon Musk a făcut o ofertă nesolicitată în valoare de 44 de miliarde de dolari pentru platforma de socializare, spunând că vrea să transforme Twitter într-o companie privată și să permită oamenilor să vorbească mai liber.

Pe Twitter, unii utilizatori care au acuzat platforma că i-a cenzurat au fost triumfători cu privire la noul proprietar, în timp ce alții s-au îngrijorat că site-ul va fi depășit de discursuri instigatoare la ură și dezinformare. Unii utilizatori – precum producătorul vedetă Shonda Rhimes, producătorul executiv al „This Is Us” Ken Olin și producatorul actor al „Billions” Brian Koppelman – au transmis pe Twitter că vor părăsi platforma de socializare acum că este condusă de domnul Musk.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră