New York organizează „Ziua grașilor la plaja”: "Un spațiu pentru ca oamenii să fie ei înșiși"

25 Iun 2024
New York organizează „Ziua grașilor la plaja”: "Un spațiu pentru ca oamenii să fie ei înșiși" Galerie foto (2)

Mai multe evenimente „Fat Beach Day” („Ziua grașilor la plaja”) apar în Statele Unite, cu scopul de a crea spații pentru ca comunitatea de "dimensiuni mari" să se adune –, scrie New York Post

„Trecem prin ceva cultural care ne afectează în fiecare zi la nivel individual și sistemic”, a declarat Jordan Underwood, organizatorul evenimentului pentru The Guardian . „Încercăm cu adevărat să deschidem un spațiu pentru ca oamenii să fie ei înșiși.”

Underwood, un model și o artistă de "mărime plus", a avut o istorie de hărțuire din cauza greutății ei încă din școala gimnazială. Acest lucru a determinat-o să înceapă un blog la vârsta de 12 ani pentru a-și documenta experiențele și pentru a-și începe călătoria către „activismul gras”.

Underwood organizează evenimente în New York City și a colaborat cu Berriez, un magazin vintage din Brooklyn „curat pentru curbe”, pentru a organiza Fat Beach Day la Jacob Riis Park.

„Sunt atât de conștientă la plajă și nu sunt niciodată în preajma unor oameni care să semene cu mine”, a declarat Emma Zack, care a început colaborarea cu Berriez în 2018. „Sunt încântată că am creat acest spațiu pentru ca oamenii cu corpuri mai mari să se distreze.”

Într-o epocă în care medicamentele de slăbit precum Ozempic sunt populare și oamenii slabi sunt sărbătoriti ca standardul ideal de frumusețe, evenimente precum Fat Beach Day sunt văzute de unii ca respingatoare.

Vogue Business a raportat că pentru sezonul toamnă/iarnă 2024, doar 0,8% dintre modele au fost marimi plus, iar 3,7% au fost de talie medie, o scădere față de anii precedenți.

Un sondaj KFF din mai a constatat că aproximativ unul din opt adulți din SUA a folosit medicamente de slăbit precum Ozempic sau Mounjaro, evidențiind tendința societății.

„În anii 2000, a existat o puternică evoluție culturală anti-grăsimi, care este într-adevăr paralelă ce ceea ce avem acum”, a spus Underwood, subliniind fobia insidioasă fata de grasi, așa cum s-a văzut cu celebrități precum Britney Spears și Jessica Simpson, ele fiind etichetat „grase” la mărimea 40.

Evenimente similare sunt planificate în SUA. O petrecere la piscină Fat Friends va avea loc în Chicago pe 13 iulie, iar o zi pe plajă în Los Angeles în câteva săptămâni.

„Corpurile grase sunt o potrivire făcută în rai”, a spus Kleo Alana pentru The Guardian de la evenimentul de sâmbătă. „Jordan Underwood și Berriez au adus raiul în Queens.”

Recent, New York a adoptat o legislație care interzice discriminarea pe bază de greutate . În 2023, primarul Eric Adams a semnat un proiect de lege care interzice discriminarea în funcție de greutate în angajare și locuințe.

Dar ura, mai ales online, persistă.

„Este o perioadă foarte proastă, nu doar pe internet, ci și în societate, să fii gras și se simte cu adevărat violent în multe feluri”, a spus Zack. „Ai crede că nu ar fi așa ceva pentru că New York-ul este atât de deschis și te îmbraci cum vrei. Întotdeauna spun că nu mi-am dat seama cât de mult oamenii îi urăsc pe grași până când am avut TikTok.”

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră