Netanyahu: Războiul va continua în ciuda acordului de eliberare a ostaticilor

21 Noi 2023
Netanyahu: Războiul va continua în ciuda acordului de eliberare a ostaticilor

Netanyahu spune că războiul împotriva Hamas în Gaza va continua până când toate obiectivele Israelului vor fi atinse, și anume eliminarea grupării teroriste care conduce enclava palestiniană, asigurarea eliberării tuturor ostaticilor și asigurarea faptului că Gaza nu mai amenință securitatea Israelului, scrie TimesOfIsrael

Premierul a vorbit înaintea unei reuniuni a cabinetului din această seară pentru a discuta un acord care va vedea cel puțin 50 de ostatici - copii, mame și femei - în schimbul unei încetări a focului de 4-5 zile și a eliberării a 150-300 de prizonieri palestinieni.

„Suntem în război și războiul va continua până când toate obiectivele noastre vor fi atinse”, spune el.

Întoarcerea ostaticilor este o „prioritate sacră și mă angajez în aceasta”, spune Netanyahu.

„În fața noastră este o decizie dificilă, dar cea corectă”, adaugă el. „Nu ne vom odihni până când toată lumea nu se întoarce. Războiul are etape și întoarcerea ostaticilor va avea etape.”

Ministrul Apărării Gallant spune că miniștrii vor trebui să cântărească „deciziile importante” în „următoarele ore și zile”.

Gallant spune că ofensiva terestră a Israelului în Gaza este un factor cheie în „atenuarea presiunii” asupra Hamas pentru a negocia și a elibera unii dintre cei 240 de ostatici luați din Israel pe 7 octombrie.

„Fără presiunea continuă [asupra Hamas], nu va exista nicio șansă” de a asigura eliberarea următoarelor grupuri de ostatici, spune el, jurând că odată ce încetarea focului de 4-5 zile se va termina, operațiunile Israelului în Gaza vor reluate „cu vigoare”.

Ministrul cabinetului de război, Benny Gantz, spune că acordul de ostatici propus „este baza pentru continuarea eforturilor operaționale necesare [în Gaza], inclusiv în sud și, eventual, în alte locuri”.

„Voi spune sincer – această [afacere cu ostatici] este o schiță dificilă, este dureroasă, dar este și corectă”, spune Gantz.

Alte stiri din Externe

Ultima oră