Acordul pentru ostatici prevede eliberarea a 30 de copii, 8 mame și 12 femei reținuți în Gaza

21 Noi 2023
Acordul pentru ostatici prevede eliberarea a 30 de copii, 8 mame și 12 femei reținuți în Gaza

Postul Channel 12 raportează că acordul privind ostaticii în curs de aprobare va duce la eliberarea a 30 de copii, opt mame și 12 femei deținute de Hamas în Gaza, scrie TimesOf Israel

Hamas susține că nu poate localiza imediat aproximativ 10 copii luați din Israel în timpul atacurilor șoc din 7 octombrie.

Hamas a declarat că are 210 din cei aproximativ 240 de ostatici răpiți luna trecută, inclusiv aproximativ 40 de copii. Se spune că Jihadul Islamic îi ține pe mulți dintre ostaticii rămași.

Israelul crede că Hamas s-ar putea dovedi capabil să localizeze și să elibereze încă până la 30 de femei și copii israelieni.

Anterior, o sursă guvernamentală a declarat că acordul pentru ostatici va include o a doua etapă prin care Hamas va acționa pentru a localiza femeile și copiii deținuți de alte facțiuni teroriste în Gaza înainte de posibila lor eliberare.

Premierul Netanyahu vrea ca acordul pentru ostatici să includă accesul Crucii Roșii pentru cei care nu vor fi eliberați

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a precizat în mod clar în timpul discuțiilor din cabinet cu privire la acordul propus pentru ostatici din această seară că o parte a acordului de fabricare a berii va include accesul Crucii Roșii la răpiții care vor rămâne ostatici în Gaza, inclusiv furnizarea de medicamente, spune biroul său.

Alte stiri din Externe

Ultima oră