NATO: trimiterea de avioane către ucraineni este diferită de „zona interzisă de zbor”

13 Feb 2023
NATO: trimiterea de avioane către ucraineni este diferită de „zona interzisă de zbor”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că cererea de avioane va fi discutată marți, când miniștrii se vor întâlni la Bruxelles pentru un summit de două zile pentru apărare. În comentarii suplimentare, el a spus că nu există „niciun semn” că președintele Putin se pregătește pentru pace, scrie La Repubblica.

„Trebuie făcută o distincție: anul trecut s-a discutat despre crearea unei zone de interzicere a zborului ("no-fly zone")  cu angajamentul avioanelor NATO.

Este foarte diferit de ceea ce se discută acum cu privire la posibilitatea ca aliații NATO să le trimită avioane pe care ucrainenii le vor putea folosi" a declarat de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, răspunzând la o întrebare privind furnizarea de avioane de luptă către Ucraina. 

„Trimiterea aeronavelor NATO într-o zonă interzisă de zbor ar fi o implicare directă în conflict, dar furnizarea de capabilități militare este foarte diferită”, a explicat el. 

Putin nu pregătește pacea

„La un an de la începutul agresiunii, președintele Putin nu pregătește pacea, el lansează o nouă ofensivă” a mai spus secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg la conferința de presă.

"Ajutorul trebuie să ajungă în Ucraina înainte de atac. Viteza salvează vieți", a adăugat el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră