NATO plănuiește exerciții militare în Polonia: „Semnal pentru Putin”

27 Feb 2023
NATO plănuiește exerciții militare în Polonia: „Semnal pentru Putin”

Soldații germani ai Bundeswehr vor putea participa în curând la exerciții în Polonia, împreună cu armatele poloneze și americane. În acest fel, cele trei țări vor să transmită un semnal de unitate nu doar aliaților NATO, ci și Rusiei, scrie Deutsche Welle.

Forțele armate ale SUA, Germaniei și Poloniei vor să efectueze în curând manevre comune în Polonia. Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, nu vrea să confirme acest lucru „acum”, dar se ia în considerare o astfel de opțiune, după cum a spus în emisiunea „Raport de la Berlin” difuzată pe primul canal al televiziunii publice germane ARD.

Semnal pentru Putin

Acesta ar fi un „semnal foarte clar” trimis alianței NATO, dar și președintelui rus Vladimir Putin. – NATO nu este atât de slabă pe cât credea el. Este mult mai puternică”, a spus Pistorius.

Alianța este, de asemenea, „mult mai unită” decât era înainte de începerea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. „Este, de asemenea, important ca țările din Europa de Est și statele baltice să fie conștiente de faptul că Germania și SUA își îndeplinesc obligațiile din cadrul alianței NATO”, a subliniat ministrul german al apărării.

Mai mulți bani pentru apărare

Boris Pistorius a subliniat și necesitatea creșterii bugetului de apărare al Germaniei. După cum a spus el, vor mai trece încă trei ani înainte ca cele 100 de miliarde de euro din fondul special pentru Bundeswehr să fie cheltuiți.

„După acel moment, însă, va deveni clar că avem nevoie de mai mulți bani. De aceea este important ca bugetul Ministerului Apărării să crească semnificativ, altfel nu ne vom putea îndeplini sarcini pe care nu am fost nevoiți să le îndeplinim de 30 de ani.

Ministrul a adăugat că acest lucru este valabil și pentru perioada de după războiul Rusiei în Ucraina.

Alte stiri din Externe

Ultima oră