Moartea unei adolescente, care a căzut în mare în timp ce încerca să-şi facă un selfie, şi a unui trecător care a încercat să o salveze, atrage atenţia asupra pericolului tot mai mai mare la care se expun cei care vor să-şi facă fotografii în locuri spectaculoase.
Poliţia a indentificat 16 locuri potenţial periculoase pentru a face selfie, inclusiv atracţii turistice cum ar fi o plajă aglomerată şi celebra arteră de promenadă Marine Drive. Dhananjay Kulkarni, comisar adjunct, a declarat că primul pas al poliţiei va fi să ceară autorităţilor să pună panouri de avertizare în aceste locuri şi să pună echipe de salvatori în apropiere.
Ofiţerii din patrule au fost deja instruiţi să avertizeze oamenii să nu-şi facă selfie în acele locuri. Dacă aceste măsuri nu vor reuşi să-i stăvilească pe entuziaştii selfie-urilor, atunci oficial vor fi introduse plăcuţele de avertizare "No selfie zones".
Autorităţile statului Maharashtra, a cărui capitală este Mumbai, a pus anul trecut astfel de plăcuţe cu ocazia unui mare festival hindus. Acestea au recurs la o astfel de măsură deoarece urmau să se adune foarte mulţi oameni care ar fi putut sfârşi zdrobiţi.
În cea mai recentă tragedie, trei adolescente au căzut după o stâncă în Marea Arabică, lângă celebra estradă pentru fanfară Bandra, în timp ce-şi făceau selfie. Un şofer de taxi care trecea prin apropiere a sărit în apă şi a salvat două dintre ele, cea de-a treia fiind încă dispărută.
Selfie-urile au ucis în primele nouă luni ale anului trecut mai multe persoane decât rechinii, 12, comparativ cu 8. India a fost locul unde a avut loc una dintre cele mai mari tragedii din cauza selfie-urilor: un japonez de 60 de ani a făcut infarct şi a murit după ce a urcat pe scările de la Taj Mahal pentru a-şi face un selfie.