Moscova va comunica Londrei „dovezile” implicării sale în atacul asupra flotei ruse din Crimeea

02 Noi 2022
Moscova va comunica Londrei „dovezile” implicării sale în atacul asupra flotei ruse din Crimeea

Rusia îl va chema pe ambasadorul Marii Britanii să predea ceea ce ea consideră  „dovezi” ale implicării Londrei în recentele atacuri ale flotei ruse din Crimeea, a anunţat Moscova, scrie Le Monde.

Potrivit armatei ruse, experți britanici” sunt implicați în aceste operațiuni desfășurate sâmbătă cu drone ucrainene. De asemenea, Kremlinul acuză Marea Britanie că se află în spatele exploziilor care au avariat gazoductele Nord Stream 1 și 2 construite în Marea Baltică în septembrie pentru a transporta gazul rusesc în Europa.

Moscova nu a publicat până acum nicio dovadă concretă care să-i susțină acuzațiile. Autoritățile britanice le-au negat în repetate rânduri, acuzând Rusia că încearcă să  „deturneze atenția” de la eșecurile sale militare din Ucraina.

„Nu există, desigur, nicio îndoială cu privire la implicarea serviciilor secrete britanice”  în atacul asupra navelor rusești și în sabotarea gazoductelor, a declarat pentru presă Maria Zakharova, purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse.

„Va fi chemat ambasadorul britanic și i se vor oferi elementele necesare (...). Publicul va fi conștient de elementele care vor fi predate ca dovezi părții britanice ”, a adăugat ea.

Alte stiri din Externe

Ultima oră