Moscova mai are rachete doar pentru două bombardamente masive, spun serviciile de informații militare ucrainene

02 Ian 2023
Moscova mai are rachete doar pentru două bombardamente masive, spun serviciile de informații militare ucrainene

În timp ce forțele ruse au recurs la mai multe lovituri masive, mai multe surse militare sugerează că Moscova ar putea rămâne în curând fără muniție, scrie Le Monde.

Potrivit directorului de informații militare ucrainene Kyrylo Budanov, Rusia mai are rachete doar pentru două lovituri masive asupra Ucrainei. Forțele ruse obișnuiau să bombardeze până la 60.000 de obuze de artilerie pe zi, dar astăzi folosesc doar între 19.000 și 20.000, a spus Budanov.

Operațiunile de amploare necesită între o lună și jumătate și două luni de pregătire, potrivit acestuia. Până la jumătatea lunii martie, Moscova se va afla într-o situație critică în ceea ce privește armamentul, continuă domnul Budanov. Industria belarusă nu este în măsură să furnizeze echipamentele lipsă, mai precizează el.

În mod similar, Ministerul britanic al Apărării susține că Rusia nu are suficientă muniție pentru a se angaja în operațiuni ofensive la scară largă. Potrivit Institutului pentru Studierea Războiului (ISW), această lipsă de muniție ar trebui să împiedice forțele ruse să-și asume un ritm susținut în regiunea Bakhmout, unde suferă pierderi uriașe, potrivit lui Budanov.

În plus, directorul serviciilor de informații militare ucrainene a afirmat că Rusia se pregătește să împiedice bărbații sub 55 de ani să părăsească teritoriul național. O masură deja menționată de ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, potrivit Kiev Independent și care ar putea intra în vigoare pe 5 ianuarie.

Alte stiri din Externe

Ultima oră