Moscova: "dacă Moldova se alătură sancțiunilor UE vom reacționa"

23 Mar 2023
Moscova: "dacă Moldova se alătură sancțiunilor UE vom reacționa"

Rusia va lua măsurile corespunzătoare dacă Republica Moldova va adera la sancțiunile anti-Moscova ale Uniunii Europene a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe , Maria Zakharova, scrie La Repubblica citând agenția de presă rusă Tass .

„După cum știți, astfel de măsuri ale UE nu s-au făcut fără un răspuns din partea noastră. Dacă și când Chișinăul se va alătura oficial acestor sancțiuni, vom fi obligați să luăm măsurile de represalii corespunzătoare. Aș dori să subliniez că aceasta nu va fi alegerea noastră, ci mai degrabă un răspuns la acțiuni ostile”, a spus Zakharova. 

Anterior, ministrul de externe al Moldovei, Nicu Popescu, declarase că Chișinăul intenționează să adere la măsurile restrictive impuse de UE împotriva unor cetățeni ruși. Potrivit lui Zakharova, nu este greu de observat cum „autoritățile moldovenești continuă să dea dovadă de un zel deosebit în a-și ajusta agenda rusofobă”. 

Purtătoarea de cuvânt a amintit că, pe 22 martie, serviciul de informare și securitate din Moldova a emis ordinul de blocare a altor cinci site-uri ale agenției ruse de presă Sputnik. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră