Moscova cere clarificări cu privire la declarația ministrului german Baerbock de „război împotriva Rusiei”

27 Ian 2023
Moscova cere clarificări cu privire la declarația ministrului german Baerbock de „război împotriva Rusiei”

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a cerut Germaniei să-și „clarifice” poziția față de războiul din Ucraina dupa ce ministrul german de externe a declarat ca țara sa" este în război cu Rusia", scrie La Repubblica

Zakharova a spus că ambasadorul german la Moscova trebuie să explice ultimele declarații ale ministrului german de externe Annalena Baerbock, în care a spus că ajutorul pentru Kiev nu face din Berlin o parte la conflict.

„Ministrul german de externe declară că țara ei, împreună cu alte țări, este în război cu Rusia. Dar același minister nu consideră țara ei parte a conflictului. Având în vedere aceste declarații contradictorii (…) ar trebui clarificate”, a spus ea pe profilul său Telegram.”. 

"Înțeleg ei despre ce vorbesc?" spune ea

Într-un discurs adresat Adunării Parlamentare a Consiliului Europei de la Strasbourg, Baerbock a spus că Europa trebuie „să facă mai mult, inclusiv cu tancuri, dar cel mai important este că o facem împreună, fără să dăm vina pe Europa, pentru că luptăm într-un război împotriva Rusiei, nu unii împotriva altora”, conform televiziunii ZDF.

Ministerul german de Externe a intervenit ieri pentru a clarifica declarațiile lui Baerbock, precizând că ministrul nu a intenționat să spună că Berlinul este o parte aflată în război împotriva Rusiei. Declarația lui Baerbock, a explicat ministerul, a fost un apel la unitate în Europa.

Uniunea Europeană și NATO au negat încă de la începutul războiului că participă la războiul împotriva Rusiei. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră