Moscova acuză Kievul că a aruncat în aer cea mai lungă conductă din lume care transporta amoniac

07 Iun 2023
Moscova acuză Kievul că a aruncat în aer cea mai lungă conductă din lume care transporta amoniac

„Un grup de sabotaj ucrainean a aruncat în aer conducta de amoniac Togliatti - Odessa”,cu o lungime de aproximativ 2400 km, a declarat Ministerul Apărării rus, scrie Le Figaro.

Rusia a acuzat Ucraina că a aruncat în aer conducta de amoniac Togliatti-Odessa, cea mai lungă din lume, denunţând un „act terorist ” care a rănit mai mulţi civili. 

Un grup de sabotaj ucrainean a aruncat în aer conducta de amoniac Togliatti-Odessa”, lungă de aproximativ 2.400 km, a anunțat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Acest „act terorist” a avut loc luni seara în apropiere de Massyutovka, un mic sat din regiunea Harkov (nord-estul Ucrainei), aproape toate fiind recucerite de armata ucraineană de la forțele ruse în toamna anului 2022, potrivit aceleiași surse. Câțiva civili au fost răniți. Li s-a acordat toată asistența medicală necesară”, se arată în comunicat.

Conducta, care leagă orașul rusesc Togliatti, de pe malul Volgăi, de Odesa, cel mai important port ucrainean de la Marea Neagră, a permis Rusiei să transporte peste 2,5 milioane de tone de amoniac - componentă cheie a îngrășămintelor minerale - în special pentru Uniunea Europeană. 

Tranzitul prin această conductă a fost suspendat odată cu declanșarea ofensivei ruse în Ucraina în februarie 2022.

Alte stiri din Externe

Ultima oră