Moscova: "acțiunile împotriva trupelor sale din Moldova ar fi un atac direct asupra Rusiei"

24 Feb 2023
Moscova: "acțiunile împotriva trupelor sale din Moldova ar fi un atac direct asupra Rusiei"

Ministerul de Externe al Rusiei a avertizat că orice acțiune care amenință trupele sale în regiunea separatistă a Moldovei, Transnistria, ar fi văzută ca un atac direct asupra Rusiei și ar declanșa un „răspuns adecvat”, scrie The Guardian

Orice acțiune care le amenință securitatea va fi considerată conform dreptului internațional drept un atac asupra Federației Ruse.

a spus Ministerul Rusiei

Avertismentul de astăzi a venit la o zi după ce Ministerul rus al Apărării a susținut că Ucraina intenționează să invadeze regiunea separatistă a Moldovei Transnistria, după ce a organizat o operațiune sub steag fals. Regiunea Transnistriei s-a desprins de Moldova sovietică în 1990 și este controlată de separatiștii din Rusia.

Ministerul rus a susținut, joi, că Ucraina – care se învecinează cu Moldova – reprezintă „o amenințare directă” pentru trupele ruse din regiunea rusofonă.

Guvernul Republicii Moldova a respins acuzația, cerând „calm și ca informații să fie primite [de către public] din surse oficiale și credibile ale Republicii Moldova”.

Separat, agenția de știri de stat rusă Tass l-a citat pe ministrul adjunct de externe rus Mihail Galuzin spunând că Occidentul a ordonat guvernului Republicii Moldova de la Chișinău să oprească orice interacțiune cu autoritățile transnistrene susținute de Moscova.

Guvernul Ucrainei nu a răspuns încă acuzațiilor din partea ministerului rus al Apărării.

Alte stiri din Externe

Ultima oră