Moscova a negat internarea în spital a lui Serghei Lavrov: „este acum la hotel, gata de summit"

14 Noi 2022
Moscova a negat internarea în spital a lui Serghei Lavrov: „este acum la hotel, gata de summit"

Mai multe autorități indoneziene au declarat luni pentru agentia Associated Press ca  Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a fost dus la spital după ce a suferit o problemă de sănătate dupa sosirea la summitul G20 de la Bali.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a negat că Lavrov ar fi fost internat în spital, dar nu a precizat dacă a primit tratament.

Ea a postat un videoclip cu Lavrov, arătând sănătos într-un tricou și pantaloni scurți, în care i s-a cerut să comenteze raportul despre tratamentul său.

„De 10 ani au scris despre președintele nostru că s-a îmbolnăvit. Este un joc care nu este nou în politică”, spune Lavrov în videoclip.

Agenția de știri de stat a Rusiei Tass l-a citat pe Lavrov spunând: „Sunt la hotel și citesc materiale pentru summitul de mâine”.

"O știre falsă. Este la hotel și este pregătit pentru summit", a declarat purtătorul de cuvânt al său, Maria Zakharova: "Eu și Serghei citim o „știre” în Indonezia și nu ne putem crede ochilor: se dovedește că este internat în spital. Acesta este, evident, punctul culminant al „știrilor false”, scrie La Repubblica.

Cu toate acestea, guvernatorul din Bali confirmase că Lavrov fusese la spital pentru un control.

Alte stiri din Externe

Ultima oră