UPDATE.Momentul arestării teroristului cu "pălărie", implicat în atentatele de la Bruxelles (VIDEO)

09 Apr 2016 | scris de Cristi Semeghin
UPDATE.Momentul arestării teroristului cu

"L-am confruntat cu proba video pregătită de unitatea noastră specială. A trebuit să recunoască că a fost el", a declarat un purtător de cuvânt al biroului procurorului federal. Abrini le-a mai spus anchetatorilor că și-a aruncat geaca de culoare crem într-o pubelă și și-a vândut pălăria, a explicat procuratura într-un comunicat de presă, conform agerpres.ro.

Conform anchetatorilor, Mohamed Abrini le-ar fi oferit sprijin logistic atacatorilor și era prieten bun cu frații Abdeslam, cei care au organizat seria de atentate pariziene. Media belgiană deja speculează că Abrini ar fi cea de-a treia persoană din imaginea surprinsă cu atentatorii de la aeroportul Zaventem, "bărbatul cu palarie", care a reușit să scape după comiterea atentatului, cel a cărui încărcătură explozivă nu s-a detonat.

"Amprentele lui Abrini au fost depistate în locuințele din Schaerbeck și din Forest, in care a locuit Salah Abdeslam, dar și în mașina folosită în cadrul atacurilor de la Paris. Avem informații conform cărora Abrini și Abdeslam au închiriat apartamentul folosit de unii dintre teroriștii de la Paris", a declarat Thierry Werts, purtătorul de cuvânt al procuraturii din Bruxelles.

Alte stiri din Externe

Ultima oră