Moldova blochează șase canale rusești, Moscova denunță „cenzură politică”

18 Dec 2022
Moldova blochează șase canale rusești, Moscova denunță „cenzură politică”

Rusia a acuzat sâmbătă Republica Moldova de „cenzură politică”, după ce micuța țară est-europeană a suspendat licența de difuzare a șase posturi de televiziune acuzate de dezinformare. Moldova a explicat vineri această decizie prin „lipsa informaţiei corecte” în reflectarea evenimentelor naţionale şi în special a operaţiunilor militare ruse din Ucraina, scrie Le Monde.

Unele dintre canalele suspendate au retransmis programe de televiziune rusești care au fost interzise vineri în Uniunea Europeană, ca parte a noilor sancțiuni împotriva Moscovei. Limba rusă este vorbită pe scară largă în Moldova. Încălcarea flagrantă a dreptului la libertatea de acces la informație Considerăm că această interdicție constituie un act fără precedent de cenzură politică, o încălcare a principiului pluralismului media și o încălcare flagrantă a dreptului la libertatea de acces la informație”, a reacționat purtătorul de cuvânt al ministerului rus de Externe, Maria Zakharova. .

Măsura autorităților moldovenești va intra în vigoare de luni și va dura pe perioada situației de urgență declarată în Republica Moldova după ce Moscova a trimis trupe în Ucraina la sfârșitul lunii februarie.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră