Moartea Elisabetei a II-a: Putin îi aduce un omagiu suveranei care a avut „dragoste și respect de la supușii ei”

09 Sep 2022
Moartea Elisabetei a II-a: Putin îi aduce un omagiu suveranei care a avut „dragoste și respect de la supușii ei”

Președintele rus Vladimir Putin a adus joi un omagiu memoriei reginei Elisabeta a II-a, care a murit la 96 de ani, și i-a oferit condoleanțe fiului ei, regele Charles al III-lea, scrie Business Insider

„Timp de multe decenii, Elisabeta a II-a s-a bucurat pe bună dreptate de dragostea și respectul supușilor ei, precum și de autoritate pe scena mondială”, a spus Putin într-un comunicat publicat de Kremlin.

„Vă doresc curaj și rezistență în fața acestei pierderi dificile și ireparabile. Vă rugăm să transmiteți cuvintele mele sincere de simpatie și sprijin membrilor familiei regale și întregului popor britanic”,

Mesajul vine în ciuda faptului că familia regală a Marii Britanii și-a exprimat sprijinul pentru Ucraina, pe care Rusia a invadat-o în februarie. Putin este, de asemenea, covârșitor de nepopular în Regatul Unit: un sondaj din martie realizat de YouGov a constatat că 88% dintre britanici au o opinie nefavorabilă despre președintele rus.

La una dintre ultimele ei întâlniri cu un șef de stat, regina Elisabeta a apărut pentru fotografii cu premierul canadian Justin Trudeau în fața unui buchet de flori albastre și galbene, culorile naționale ale Ucrainei.

În martie, prințul Charles de atunci a călătorit în România pentru a fi alături de refugiații ucraineni, descriind situația lor ca fiind o „situație de coșmar”.

În mesajul său de joi, Putin nu a făcut nicio mențiune despre război sau politică.

„Îți doresc curaj și perseverență în fața acestei pierderi grele și ireparabile”, i-a spus el regelui Charles. „Vă cer să transmiteți cuvintele de sinceră simpatie și sprijin membrilor familiei regale și întregului popor al Marii Britanii”,a spus Vladimir Putin.

Alte stiri din Externe

Ultima oră