Mișcarea transgender este „profund misogină și periculoasă”, spune J.K.Rowling

29 Mai 2024
Mișcarea transgender este „profund misogină și periculoasă”, spune J.K.Rowling

Creatoarea lui Harry Potter, J.K.Rowling, care regretă că nu s-a exprimat mai devreme pe acest subiect social, persistă: negând orice „transfobie”, ea deplânge faptul că societatea este victima „celui mai mare atac la adresa drepturilor strămoșilor noștri”, scrie Le Figaro

Creatoarea sagăi Harry Potter, JK Rowling, a spus că regretă că nu a vorbit „mai devreme” despre transidentitate, în ciuda acuzațiilor de transfobie care o vizează, într-un text publicat miercuri în Times .

Autoarea în vârstă de 58 de ani, care locuiește în Edinburgh , a luat numeroase poziții din 2018, considerând că drepturile femeilor pot fi amenințate de anumite revendicări ale apărătorilor drepturilor persoanelor transgender.

„Am vorbit pentru că altfel m-aș fi simțit rușinata pentru tot restul vieții. Singurul meu regret este că nu am vorbit mult mai devreme ”, scrie ea într-un extras din colecția de texte The Women Who Wouldn’t Wheesht .

Ea explică că a ajuns să creadă că „mișcarea socio-politică care insistă că femeile trans sunt femei nu a fost nici binevoitoare, nici tolerantă, ci în realitate profund misogină, regresivă, periculoasă în obiective și autoritară în tactici”.

Ea spune că a urmărit această luptă de departe la început, cei apropiați „o implorau să nu vorbească despre asta” , dar hotărând să „vorbească” J. K Rowling este deosebit de preocupată de faptul că le permite femeilor transgender să acceseze vestiarele, toaletele sau centrele de primire unisex.

Dacă neagă orice transfobie, controversele stârnite de pozițiile ei i-au pătat pentru unii aura de romancier de origini modeste care s-a bucurat de succes la nivel mondial - peste 600 de milioane de cărți vândute - cu lumea ei de vrăjitori.

Opera ei a fost vizata de apeluri la boicot, ca în 2023, în timpul lansării unui joc video inspirat de Harry Potter. Actorii care au jucat în adaptările sagăi s-au distanțat, cum ar fi Daniel Radcliffe , care interpretează pe tânărul vrăjitor, și care s-a declarat recent „întristat” de despărțirea sa de JK Rowling.

Referindu-se la aceste controverse, JK Rowling afirmă că „nimeni care a experimentat un val de amenințări cu moartea și viol nu vă va spune că este amuzant” și critică, de asemenea, lipsa „gândirii critice” pe tema transidentității. Înainte de a încheia: „Cred că asistăm la cel mai mare atac al vieții mele asupra drepturilor strămoșilor noștri, pe care ei credeau că le-au garantat tuturor femeilor. »

Alte stiri din Externe

Ultima oră