Mișcarea Black Lives Matter susține Hamas în ciuda crimelor: "vedem paralele clare între poporul negru și cel palestinian"

11 Oct 2023
Mișcarea Black Lives Matter susține Hamas în ciuda crimelor: "vedem paralele clare între poporul negru și cel palestinian"

Mișcarea Black Lives Matter Chicago a publicat pe X un mesaj în sprijinul Palestinei folosind simbolul ucigașilor parașutişti Hamas. In același timp, Black Lives Matter Grassroots și-a exprimat sprijinul pentru Hamas într-o declarație luni seară, numind uciderea fără discernământ a cetățenilor israelieni de către gruparea teroristă un „act disperat de autoapărare”. Mulți dintre susținătorii mișcării Black Lives Matter și-au exprimat dezgustul față de organizație, scrie Newsweek

Susținătorii mișcării Black Lives Matter (BLM) și-au exprimat marți dezgustul față de organizație, după ce mai multe conturi BLM au distribuit declarații  în care susțin Palestina.

"Sunt un susținător al Black Lives Matter de la început. Asta se termină astăzi", a scris Natalie W pe X, fost Twitter , răspunzând declarației BLM Grassroots.

Într-o declarație postată pe rețelele de socializare, BLM Grassroots a răspuns la luptele în desfășurare dintre militanții Hamas și Forțele de Apărare Israeliene (IDF), spunând: „Pe măsură ce lumea se confruntă cu întrebări profunde despre autodeterminare, precum și dorințe și rugăciuni pentru o lume a păcii, trebuie să stăm neclintit de partea celor asupriți. Când un popor a fost supus deceniilor de apartheid și violențe inimaginabile, rezistența sa nu trebuie condamnată, ci înțeleasă ca un act disperat de autoapărare."

„Black Lives Matter Grassroots este solidar cu familia noastră palestiniană care rezistă în prezent la 57 de ani de colonialism coloniști și apartheid. Pe măsură ce oamenii de culoare continuă lupta pentru a pune capăt militarismului și încarcerărilor în masă în propriile noastre comunități, să înțelegem rezistența din Palestina ca o încercare de a dărâma porțile celei mai mari închisori în aer liber din lume”, se arată în comunicat. „În calitate de organizație radicală neagră bazată pe idealuri aboliționiste, vedem paralele clare între poporul negru și cel palestinian”.

La scurt timp după ce a fost emisă declarația alți utilizatori ai rețelelor sociale au criticat Black Lives Matter.

"Uau, obișnuiam să susțin BLM. Nu știu dacă mai pot. Știți măcar ce s-a întâmplat?" A scris utilizatorul X Aryeh Levine.

Pe Instagram, alții au comentat postarea BLM Grassroots cu remarci similare.

„Uau, am susținut această mișcare de la început. Apeluri telefonice. E-mailuri. Bani. Uau, uau. Crime barbare. Copii femei violate. Bebelusi luați de la părinți. Bătrâni uciși live pe Facebook. Femeile violate și bătute și scuipate. Asta e justificat? Sunt pentru viața umană. Oricare ar fi ai fi. Uimit", a spus un comentariu.

„Ca cineva care a urmărit și a susținut acest cont de mult timp, consider că această postare este incredibil de prost educată. Nu accept modul în care este tratat poporul palestinian, dar aceasta nu este lupta lor. Aceasta este un act de agresiune al unei organizații teroriste antisemită, Hamas, care preexistă actualul conflict dintre Israel și Palestina. Puteți să vă ridicați împotriva teroriștilor și să susțineți în continuare o soluție pașnică a conflictului din Gaza. Explicația dvs. despre ceea ce se întâmplă în prezent este incredibil de în afara bazei și, sincer, ofensator”, a scris un alt comentariu

Alți utilizatori ai rețelelor sociale au răspuns și la o postare de la BLM Chicago care spunea „Sunt cu Palestina” folosind simbolul ucigașilor parașutişti Hamas

"Este îngrozitor de la [BLM Chicago]. Imaginea este un deltaplan al Hamas. Același Hamas care a decapitat, ars, violat, ucis și răpit pentru crima de a fi evrei”, a scris un utilizator

„Este dezgustător. BLM sărbătorește crima. Nu uitați niciodată asta”, a scris fostul oficial de la Casa Albă, Ari Fleischer.

Elon Musk a raspuns si el mesajului BLM Chicago spunânad: "Poziția ta e clară "

Alte stiri din Externe

Ultima oră