Miracol în Turcia: după 150 de ore de la prăbușirea clădirilor, un copil a fost salvat (video)

10 Feb 2023
Miracol în Turcia: după 150 de ore de la prăbușirea clădirilor, un copil a fost salvat (video)

Numărul morților din cutremurul care a devastat Turcia și Siria este de așteptat să se dubleze, a avertizat sâmbătă șeful de ajutor al ONU.

Oficialii din Turcia au declarat că numărul total de morți în urma cutremurului de luni a ajuns acum la 24.617, în timp ce 3.553 au murit în Siria vecină, ducând numărul total al deceselor la peste 28.000.

Șeful ONU Martin Griffiths a descris cutremurul drept „cel mai grav eveniment din 100 de ani în această regiune” și a prezis că numărul morților se va dubla cel puțin.

Vorbind în timpul unei vizite în orașul turc Adana, el a spus: „Cred că este dificil de estimat cu precizie, deoarece trebuie să intrăm sub dărâmături, dar sunt sigur că se va dubla sau mai mult. Asta e terifiant. Aceasta este natura care răspunde într-un mod cu adevărat dur.”

Vine în timp ce operațiunea de salvare a continuat sâmbătă, pe fondul avertismentelor de jaf și violență. Voluntarii și organizațiile caritabile au continuat să scoată oamenii din moloz, dar acum se confruntă cu preocupări de securitate din cauza jefuirii, ceea ce a determinat două organizații de ajutor să suspende operațiunile.

În cea de-a 150-a oră a cutremurului, un copil a fost salvat din dărâmături. Echipele de salvare şi-au intensificat căutările în locul în care se afla copilul după ce au auzit vocea acestuia. Copilul a fost salvat şi transportat cu ambulanţa la spital. Din imaginile filmate de salvatori, se poate observa că starea copilului este una bună ținând cont de faptul că și-a petrecut peste 6 zile sub dărâmături, fără apă, mâncare, căldură, posibilitatea de a se mișca sau de a-i fi alinată suferința.

Minunile în Turcia și Siria nu încetează chiar dacă disperarea oamenilor atinge puncte culminante mai ales din cauza faptului că autoritățile se pregătesc să oprească salvarea-căutarea oamenilor și trec la următoarea etapă a dezastrului, aceea de a elibera orașele de moloz.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră