Miracol de Anul Nou: 4 persoane au supraviețuit după ce au căzut cu mașina de pe o stâncă

03 Ian 2023
Miracol de Anul Nou: 4 persoane au supraviețuit după ce au căzut cu mașina de pe o stâncă

O fetiță de 4 ani, un băiat de 9 ani și doi adulți au supraviețuit luni după ce mașina lor s-a prăbușit de o stâncă din California de Nord, de-a lungul autostrăzii Pacific Coast, în apropierea unei zone cunoscute sub numele de Devil's Slide, cunoscută pentru accidentele fatale, au spus oficialii.

Sedanul Tesla s-a prăbușit la peste 250 de picioare (76,20 de metri) de autostradă și s-a prăbușit într-uo zonă stâncoasă. Se pare că s-a răsturnat de câteva ori înainte de a ateriza pe roți, blocat de stâncă la doar câțiva pași de zona de surf, potrivit Brian Pottenger, un șef de batalion pentru Coastside Fire Protection District/Cal Fire, transmite AP.

Prăbușirile de-a lungul Devil’s Slide, o zonă de coastă abruptă, stâncoasă și întortocheată la aproximativ 15 mile (24,14 kilometri) sud de San Francisco, care se află între Pacifica și Montara, rareori se termină cu un deznodământ fericit și cu supraviețuitori. Luni, victimele au fost anunțate inițial în stare critică, dar toate patru erau conștiente și alerte când au sosit salvatorii.

„Mergem acolo tot timpul pentru mașinile care cad de pe stâncă. Oamenii nu supraviețuiesc niciodată accidentelor. Acesta a fost un miracol absolut”, a spus Pottenger.

California Highway Patrol nu crede, pe baza investigației sale inițiale, că Tesla funcționa în modul Autopilot sau Full Self-Driving la momentul respectiv, a spus ofițerul Mark Andrews. Nici condițiile drumului nu au fost considerate a fi un factor major în accident. Nu era nicio balustradă în locul în care sedanul a coborât de pe stâncă.

„Mașina a părăsit porțiunea principală a carosabilului. Din ce motiv, nu știm”, a spus Andrews.

Martorii au sunat la 911 în jurul orei 10:15, iar echipajele au instalat un sistem de frânghii de pe autostradă pentru a coborî pompierii pe stâncă, a spus șeful batalionului. În același timp, alți pompieri care urmăreau sedanul prin binoclu au observat brusc mișcare - semn că cel puțin o persoană era încă în viață.

„Fiecare dintre noi a fost șocat când am văzut o mișcare din parbrizul din față”, a spus Pottenger.

Incidentul s-a transformat de la ceea ce fusese probabil o recuperare a cadavrelor la o operațiune de salvare care a durat câteva ore pe fondul ploii constante, vânturi puternice, drumuri alunecoase și valuri care se loveau de stânci. Ușile au fost zdrobite de stâncă și blocate, astfel încât pompierii au fost forțați să scoată victimele din mașină folosind așa-numitele instrumente „fălci ale vieții”.

Echipajele au scos copiii pe geamul din spate și i-au băgat într-un coș de salvare folosind sistemul de frânghie. Aceștia au fost transportați de urgență la spital cu ambulanța, cu leziuni musculo-scheletice. „Erau mai mult speriați decât răniți”, a spus Pottenger.

Adulții aveau totuși răni traumatice și au trebuit să fie ridicați pe stâncă cu un elicopter. Apoi, amândoi au fost transportați cu avionul la spital, a spus șeful batalionului. Nu a fost imediat clar dacă cei patru ocupanți erau membri ai aceleiași familii. Oficialii investighează ce a determinat Tesla să iasă de pe autostradă în acel loc.

„Nici nu-mi place să conduc”, a spus Pottenger. „Este cu siguranță o porțiune perfidă a Californiei.”

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră