„Minune de Crăciun” în Ucraina, rachetele au lovit biserica, dar nu au explodat: "Dumnezeu controlează și rachetele”

27 Dec 2022
„Minune de Crăciun” în Ucraina, rachetele au lovit biserica, dar nu au explodat: "Dumnezeu controlează și rachetele”

„Dumnezeu controlează și rachetele”, spune Arhiepiscopul catolic Szyrokoradiuk citat de agentia italiana ANSA.

Pe 23 decembrie, rușii au bombardat centrul Hersonului. Două rachete au lovit biserica catolică care era plină de oameni și copii la acea vreme, dar nu au explodat. Una a căzut și s-a rupt în două, cealaltă a rămas blocată în perete, a spus în timpul liturghiei de priveghi de Crăciun, episcopul latino-catolic de Odessa-Simferopol, monseniorul Stanislav Szyrokoradiuk, citat de site-ul de informare al Bisericii Latino-Catolice din Ucraina. În timpul slujbei, episcopul a menționat bombardamentul de la Herson, care a avut loc cu o zi înainte, spunând că a consemnat deja multe cazuri miraculoase care au loc pe teritoriul eparhiei care include orașele Herson și Mykolaiv. "Dumnezeu guvernează. Un om trage, dar Dumnezeu controlează acea rachetă", a spus episcopul.

„Sunt mulți catolici care postesc în fiecare vineri cu pâine și apă pentru victorie, pentru soldații lor. Hersonul a fost puternic bombardat vineri. După aceea, preotul nostru sună și spune: „două rachete au lovit biserica. Toți erau în biserică. Oamenii făceau curățenie: copii, femei, doi preoți. Se pregăteau de Crăciun și... niciuna dintre aceste rachete nu a explodat, lăsând doar găuri în acoperiș. Una a căzut și s-a rupt în două, cealaltă a rămas blocată în perete. Niciuna nu a explodat. Nu este harul lui Dumnezeu? Aceasta înseamnă că dacă ne rugăm, dacă avem încredere în Dumnezeu, Dumnezeu controlează rachetele”, a subliniat episcopul Szyrokoradiuk. 

Biserica Catolică Ucraineană amintește că pe 24 decembrie, 10 persoane au murit și 55 au fost rănite la Herson din cauza bombardamentelor rusești.

Alte stiri din Externe

Ultima oră