Blackout în Europa: UE se va confrunta cu pene masive de curent, anunță un ministru austriac

27 Dec 2022
Blackout în Europa: UE se va confrunta cu pene masive de curent, anunță un ministru austriac

Austria și UE trebuie să se pregătească pentru pene de curent pe scară largă, spune ministrul apărării într-un interviu pentru „Welt”, preluat de diepress.com. Riscul a crescut semnificativ ca urmare a războiului din Ucraina.

Ministrul Apărării Klaudia Tanner (ÖVP) se așteaptă la întreruperi de curent pe scară largă în Uniunea Europeană în curând, așa cum a spus ea într-un interviu pentru cotidianul german „Welt”. Probabilitatea unei pene de curent în anumite părți ale UE în viitorul apropiat este foarte mare. „Întrebarea nu este dacă vine, ci când vine”, a spus Tanner. Ea a subliniat că riscul unei pene de curent pe scară largă a crescut semnificativ ca urmare a războiului din Ucraina.

„Pentru Putin, atacurile hackerilor asupra sursei de energie din vest sunt un mijloc de război hibrid. Nu ar trebui să pretindem că aceasta este doar o teorie. Trebuie să ne pregătim pentru întreruperi de curent în Austria și în Europa”. Tanner a subliniat că „cel mai târziu în a patra zi de întrerupere a curentului electric, o treime din populație nu va mai putea să aibă grijă de ea însăși”. Prin urmare, armata vrea să înființeze un total de 100 de cazărmi autosuficiente până în 2025, care să se poată asigura timp de două săptămâni. În plus, ar trebui să existe așa-numitele insule de securitate, care „în caz de urgență pot fi puncte de contact pentru ajutoarele civili și oamenii legii”.

Când se va termina războiul din Ucraina?
Cu toate acestea, politicianul ÖVP nu se așteaptă ca victoria Ucrainei să apară în curând. Rusia are rezerve enorme de material și soldați, a spus ea. "Din fericire, Ucraina a făcut realizări foarte importante, dar are un teritoriu imens de apărat. Nu este clar dacă va exista vreodată un învingător în acest război". Tanner a cerut comunității internaționale să se concentreze mai mult pe negocierile pentru rezolvarea războiului din Ucraina și să colaboreze cu Ucraina în această problemă. „Este important ca în fundal să aibă loc discuții și ca accentul să fie din ce în ce mai pus pe diplomație”.

Unele state ale UE ar considera că Ucraina, ca stat suveran, ar trebui să decidă singură când ar trebui să aibă loc negocierile și care ar trebui să fie scopul acestor negocieri. „De asemenea, puteți vedea că Occidentul, care sprijină Ucraina de luni de zile cu arme și miliarde, trebuie să lucreze cu Kievul pentru a afla când va fi atinsă limita acestui război și când are sens să înceapă negocierile într-un format adecvat. începe”, a spus ministrul apărării.

Aceasta este „o chestiune dificilă”, dar comunitatea internațională ar trebui să se ocupe acum mai intens de această întrebare, potrivit lui Tanner. „În acest context, nu trebuie să uităm că prețurile mari la energie, care sunt o consecință a războiului brutal de agresiune al lui Putin împotriva Ucrainei, ar putea fi din ce în ce mai mult percepute ca o povară de către oamenii din Occident”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră