Situație INCREDIBILĂ în Rusia. Militarii fug din unități, de teamă să nu fie trimiși să lupte în Ucraina!

12 Iul 2015
Situație INCREDIBILĂ în Rusia. Militarii fug din unități, de teamă să nu fie trimiși să lupte în Ucraina!
Zeci de militari ruşi din cadrul unității din cadrul unităţii militare din oraşul Maikop, în Caucazul de Nord, au fugit de la poligonul de antrenament din regiunea Rostov de frică să nu fie trimiși să lupte în estul Ucrainei, scrie Gazeta.ru

Militarii fugari sunt acuzați că au dezertat și riscă până la zece de ani închisoare.

Potrivit Gazeta.ru, "dezertorii" nu sunt militari în termen, ci s-au înrolat în armată voluntar, dar asupra lor s-au exercitat presiuni pentru a se oferi să lupte în Donbas, Ucraina.

"Au toţi aceeaşi poveste. Au servit cu toţii în aceeaşi unitate. Nu au fost obligaţi în mod direct să se ducă în Ucraina. Mai întâi vin în această unitate de carton şi apoi se duc în Ucraina. Având în vedere că Rusia nu se află – tehnic vorbind – în război cu Ucraina, dacă ei sunt trimişi în Ucraina, acest lucru ar putea să fie considerat un act criminal", a declarat pentru Gazeta.ru o avocată din oraşul Krasnodar.

Site-ul, care citează statistici oficiale cu privire la tribunalul militar din garnizoana Maikop, scrie că instanţa a condamnat 62 de militari pentru dezertare în prima jumătate a lui 2015.

Alte stiri din Externe

Ultima oră