Miliardarul Jeff Bezos plănuiește să-și doneze cea mai mare parte a averii unor organizații caritabile

15 Noi 2022
Miliardarul Jeff Bezos plănuiește să-și doneze cea mai mare parte a averii unor organizații caritabile

Jeff Bezos, fondatorul Amazon și multimiliardar, a spus luni, 14 noiembrie, că intenționează să distribuie cea mai mare parte din averea sa în organizații caritabile de-a lungul vieții, scrie TF1Info

Întrebat de canalul de știri CNN, miliardarul american a răspuns „da”, când jurnalistul l-a întrebat dacă plănuiește „să doneze majoritatea averii [lui] pe parcursul vieții” .

Este prima dată când omul de afaceri în vârstă de 58 de ani își asumă public un astfel de angajament. Și este o schimbare. Într-adevăr, el nu a semnat niciodată „Donation Pledge”, o inițiativă lansată în 2010 de americanii Warren Buffett și Bill Gates care îi încurajează pe miliardari să dea mai mult de jumătate din averea lor unor organizații de caritate. 

Potrivit agenției Bloomberg, specializată în știri economice, averea lui Jeff Bezos se ridică la 124 de miliarde de dolari, o sumă care îl face al patrulea cel mai bogat om din lume. Averea sa a scăzut în mare măsură din cauza declinului acțiunii Amazon, titlu de care depinde în mare măsură averea sa. Jeff Bezos mai deține cotidianul Washington Post , compania spațială Blue Origin și Bezos Earth Fund, un fond dedicat planetei pe care l-a lansat în 2020 prin dotarea acestuia cu 10 miliarde de dolari.

Fosta soție a lui Bezos a donat deja șase miliarde de dolari

Antreprenorul vrea să se asigure că donațiile sale sunt folosite cât mai eficient posibil. „Ne construim capacitatea” de a face asta, a spus el în timpul interviului în care a apărut alături de partenerul său, Lauren Sanchez.

Alte stiri din Externe

Ultima oră