Mii de oameni au mainfestat pe străzile Parisului pentru a protesta împotriva creșterii prețurilor

16 Oct 2022
Mii de oameni au mainfestat pe străzile Parisului pentru a protesta împotriva creșterii prețurilor

Mii de oameni au ieșit duminică pe străzile Parisului pentru a protesta împotriva creșterii prețurilor, în timp ce săptămânile de greve pentru salarii mai mari la rafinăriile de petrol au stimulat cererile pentru o grevă generală, scrie Reuters

Liderul partidului de extremă stângă La France Insoumise (Franța nesupusă), Jean-Luc Melenchon, a manifestat alături de câștigătoarea Premiului Nobel pentru literatură de anul acesta, Annie Ernaux . El a convocat o grevă generală pentru marți.

„Vom vedea o săptămână ca niciodata, noi suntem cei care am început-o cu acest marș”, a spus el mulțimii.

30.000 de oameni au demonstrat conform poliției, 140.000 conform organizatorilor.

Melenchon a urmat pașii a patru sindicate - dar nu și cel mai mare din Franța, CFDT moderat - care au făcut apel la greve și proteste marți pentru creșteri salariale.

Cele patru sindicate au apelat la proteste și pentru a ajuta la protejarea dreptului la grevă, după ce guvernul a ordonat rechiziționarea unor muncitori ai rafinăriilor de petrol, o mișcare văzută de sindicate ca o încălcare a drepturilor lor constituționale.

Marșul a urmat unui apel din partea coaliției parlamentare NUPES, care speră să întoarcă pagina acuzațiilor de violență domestică care i-au urmărit recent pe membri de rang înalt ai partidului de extremă stângă 

30.000 de oameni” au demonstrat conform poliției, „140.000” conform organizatorilor.

Alte stiri din Externe

Ultima oră