Filmul „Mica sirenă” (Disney): actrița Halle Bailey se confruntă cu un val de rasism

12 Sep 2022
Filmul „Mica sirenă” (Disney): actrița Halle Bailey se confruntă cu un val de rasism

Tânăra actriță care o întruchipează în cinematograf pe noua Ariel trebuie să facă față, ca și alți actori în acest moment, cu criticile rețelelor de socializare, scrie RTL.

Următoarea Mică Sirenă de la Disney ar fi interpretată de cântăreața și actrița Halle Bailey. În ciuda acestor informații mai vechi unii telespectatori au fost surprinși să o descopere pe tânără în trailerul filmului care adaptează celebrul desen animat (adaptat el însuși din povestea lui Andersen). 

În trailerul acestei noi versiuni Mica Sirenă, o putem descoperi pe actrița în costum de sirenă și interpretarea ei a Part Of This World cântecul cult din filmul din 1989. Dar, firește, nu despre realizarea, efectele speciale sau vocea tinerei s-au auzit cele mai tari critici. Culoarea pielii lui Halle Bailey a fost cea care a stârnit dezbaterea. O parte a publicului, mereu deranjat de prezența actorilor non-albi pe ecran, nu a înțeles de ce Ariel nu era albă ca în desenul animat al anilor '80.

Această nouă controversă vine pe lângă numeroasele dezbateri pe această problemă a diversității în filme și seriale. În urmă cu câteva săptămâni, serialul fantasy House of The Dragon  dar și The Rings of Power s-au confruntat cu aceleași schimburi aprinse între fani. Unii nu au înțeles (sau nu au încercat să înțeleagă) de ce spiridușii, piticii și alte personaje fictive puteau fi interpretate de actori non-albi. Întrebarea a apărut și pentru piesa Harry Potter și copilul blestemat în care Hermione Granger  a fost interpretată de o actriță de culoare.

Mica Sirenă de la Disney a schimbat în mod semnificativ povestea originală a poveștii lui Andersen, care se termină tragic pentru eroina sa. Cu toate acestea, aceste schimbări majore nu par să-i deranjeze pe spectatori.

Problema aspectului fizic la Hollywood este în mod tradițional rigidă atunci când vine vorba de filme biografii, de exemplu. În acest caz, asemănarea cu oamenii despre care se vorbește este crucială. Nimeni nu-și imaginează un Ray Charles alb sau Aretha Franklin sau, dimpotrivă, o Diana Spencer interpretată de o actriță de culoare. 

Pe de altă parte, pentru personajele fictive, mulți fani și actori cred că regizorii au tot dreptul (chiar și o obligație morală) de a oferi diversitate. Actorii din Stăpânul Inelelor, de exemplu, au luat în mod clar o poziție pentru mai multă diversitate în adaptările operei lui Tolkien. O lucrare al cărei mesaj principal rămâne înțelegerea dintre diferitele popoare.

Alte stiri din Externe

Ultima oră