Medvedev: „Există un plan de a da regiunile vestice ale Ucrainei foștilor stăpâni”

12 Ian 2023
Medvedev: „Există un plan de a da regiunile vestice ale Ucrainei foștilor stăpâni”

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev spune că există un plan de a da vestul Ucrainei „foștilor stăpâni”, în ceea ce pare a fi o referire la Polonia, scrie Le Monde

După întâlnirea dintre președintele polonez, Andrzej Duda, președintele ucrainean, Volodimir Zelensky, și președintele lituanian, Gitanas Nauseda, la Lviv, ex-președintele Dmitri Medvedev, în prezent numărul doi al Consiliului de Securitate al Rusiei, a scris pe Telegram că există un plan de a da vestul Ucrainei „foștilor stăpâni”.

El vede în această întâlnire premisele unei dezmembrări a Ucrainei, afirmând că „Lvivul va deveni din nou Lemberg”.

Mai presus de toate, el ironizează promisiunea livrării de vehicule blindate Kievului: Cei trei lideri suferă de ambiții imperiale” și „s-au rugat pentru tancuri”. "Tot acest fier (…) va deveni în curând fier vechi și nu va salva această țară artificială [Ucraina] în descompunere” .

„Încă vrem să obținem 250 până la 350 de tancuri grele". a spus pentru AFP Mykhaïlo Podoliak, un consilier al președinției ucrainene, a declarat agenției France-Presse.

Cancelariile occidentale întârzie să răspundă favorabil solicitărilor Kievului în acest punct, iar Parisul, Londra, Berlinul și Washingtonul au promis doar tancuri și alte vehicule blindate ușoare în acest stadiu .

Alte stiri din Externe

Ultima oră