McDonald's-ul rusesc a rămas fără cartofi prăjiți din cauza sancțiunilor

08 Iul 2022
McDonald's-ul rusesc a rămas fără cartofi prăjiți din cauza sancțiunilor

Vkusno i tochka, lanțul care a preluat restaurantele McDonald's din Rusia în iunie, se confruntă cu o penurie tot mai mare de cartofi prăjiți din cauza sancțiunilor occidentale împotriva Moscovei, a informat vineri site-ul rus de știri de afaceri RBK, scrie Le Monde

„În unele restaurante Vkusno i totchka (Delicios, punct) nu vor mai fi cartofi prăjiți” , una dintre cele mai populare preparate ale clienților ruși ai lanțului, a avertizat site-ul RBK, citând serviciul de presă al grupului rus. 

Potrivit grupului, recolta din 2021 din Rusia de cartofi destinați pentru a face cartofi prăjiți a fost slabă, ceea ce a dus la o penurie, iar „importul de pe piețele externe a devenit imposibil” din cauza sancțiunilor occidentale impuse Moscovei din cauza ofensivei ruse împotriva Ucrainei, a spus el.

Purtătorul de cuvânt a spus că grupul speră să vadă cartofii prăjiți din nou în meniu la toate restaurantele Vkousno i tochka în toamnă, odată cu începerea noii recolte în Rusia. 

Contactat de AFP, grupul nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Rusia este unul dintre cei mai mari producători de cartofi din lume, un refugiu alimentar sigur pentru oamenii țării în vremuri de criză. Dar ultima recoltă a suferit foarte mult din cauza condițiilor meteorologice.

Alte stiri din Externe

Ultima oră