Masacrul din Orlando, revendicat de ISIS. Mesajul transmis de teroriști

13 Iun 2016 | scris de Veronica Micu
Masacrul din Orlando, revendicat de ISIS. Mesajul transmis de teroriști

"Allah i-a permis fratelui Omar Mateen, unul dintre soldații califatului în America, să comită o ghazwa (termen islamic pentru a desemna un atac) în timpul căreia a reușit să ajungă într-un club de noapte al sodomiților în orașul Orlando (...) și să ucidă și să rănească peste 100 dintre ei", este mesajul difuzat de Al-Bayan.

Duminică, în jurul orei 02:00 AM, Omar Seddique Mateen a intrat într-un club din Orlando, unde a deschis focul asupra persoanelor aflate în incintă. 50 de persoane au fost ucise şi alte 53 rănite.
Iniţial, nimeni nu şi-a dat seama ce se întmplă deoarece zgomotul produs de arma de asalt era acoperit de muzică, însă, imediat ce s-a înţeles care este pericolul s-a creat haos.

Supravieţuitorii povestesc că s-au târât pe podea, printre bălţile de sânge şi s-au ascuns sub trupurile victimelor pentru a scăpa cu viaţă. La scurt timp au intervenit trupele SWAT, iar suspectul a fost ucis într-un schimb de focuri cu forţele de ordine.

Președintele american, Barack Obama, a condamnat ca "un act de teroare și de ură" cel mai sângeros atac armat din istoria Statelor Unite.

Alte stiri din Externe

Ultima oră