Marea Neagră: O navă rusă a deschis focul asupra unei nave comerciale care se îndrepta spre Ucraina

13 Aug 2023
Marea Neagră: O navă rusă a deschis focul asupra unei nave comerciale care se îndrepta spre Ucraina

Nava de patrulare a Mării Negre Vasily Bykov ar fi detectat la ora 6:40, ora României, nava de marfă Sukra Okan care arbora pavilionul Palau si care se îndrepta spre portul ucrainean Izmail, în partea de sud-vest a Mării Negre, a anunțat Ministerul rus al Apărării duminica, scrie Le Monde.

Căpitanul Sukra Okan nu a răspuns la cererea de oprire pentru inspecția transportului de mărfuri interzise. Nava de război rusă a deschis așadar „un foc de avertizare pentru a opri nava cu forța , relatează ministerul rus.

Pentru a inspecta nava de marfă uscată, de pe nava de patrulare Vasily Bykov a fost ridicat un elicopter Ka-29 cu un grup de militari rusi. Ca urmare a comunicațiilor radio, nava a încetat să se mai miște, echipa de inspecție a aterizat pe nava de marfă”, a adăugat ministerul citat de Ria Novosti

Rușii au putut apoi să contacteze nava de marfă prin radio, care și-a oprit cursul și a primit echipa responsabilă cu controlul ambarcațiunii. Sukra Okan și-a putut relua apoi călătoria către portul Izmail.

„Navele Flotei Mării Negre continuă să patruleze” , conchide Ministerul Rus al Apărării.

Alte stiri din Externe

Ultima oră