Marea Britanie: Un sfert dintre tineri sunt LGBT, spune un sondaj

08 Oct 2022
Marea Britanie: Un sfert dintre tineri sunt LGBT, spune un sondaj

Raportul privind sexualitatea a constatat o „schimbare profundă în identitatea și orientarea noastră” ca națiune, scrie The Telegraph.

Stonewall, organizația de apărare a drepturilor LGBT din Marea Britanie, susține că mai mult de un sfert dintre tineri se identifică acum ca LGBT în urma sondajului său de sexualitate.

Organizația de caritate LGBTQ+ a spus că există diferențe generaționale distincte în ceea ce privește sexualitatea, mai mulți tineri identificându-se ca lesbiene, gay, bisexuali și transsexuali decât alte grupe de vârstă.

De exemplu, pentru respondenții din generația Z adică cei cu vârsta cuprinsă între 16 și 26 de ani, doar 71% se identifică drept heterosexuali, iar 14% se identifică ca bisexuali sau pansexuali. În schimb, 91% dintre baby boomers, cei cu vârsta cuprinsă între 56 și 75 de ani, se identifică drept heterosexuali, precum și 87% dintre respondenții din generația X și 82% dintre Millennials.

Stonewall a cerut companiei de sondaje Ipsos Mori, să efectueze trei sondaje în iunie, Luna Mândriei, și în august 2022, fiecare cu un eșantion reprezentativ de aproximativ 2.000 de persoane din Anglia, Țara Galilor și Scoția.

Studiul s-a adresat personaelor cu vârste între 16 și 75 de ani cu întrebări despre identitatea lor de gen, orientarea sexuală și atracția lor, iar Stonewall a spus că descoperirile au spus o „poveste pozitivă”, dar a spus că trebuie făcut mai multe pentru a ajuta persoanele bisexuale să se simtă în siguranță.

 „Acest raport vine după ce am asistat la o creștere constantă a acceptării sociale și a vizibilității persoanelor LGBTQ+ în ultimele decenii, spune organizația.

„Această nouă eră a deschiderii în Marea Britanie a condus la un mediu în care mai mulți oameni sunt liberi să fie ei înșiși și au mai multă încredere în identitatea lor sexuală și de gen.”

„Acest nou raport inovator arată că viețile noastre ca persoane LGBTQ+ sunt mai vizibile și mai conectate la prietenii și familiile noastre.”a declarat Nancy Kelley

Ea a adăugat că aceasta a indicat o „schimbare profundă a identității și orientării noastre” ca națiune.

Cifrele Stonewall vin în urma celor mai recente statistici oficiale din Regatul Unit pentru anul 2020 privind sexualitatea, publicate de Office for National Statistics, care a constatat că proporția populației britanice în vârstă de 16 ani și peste care s-a identificat drept heterosexual a fost de 93,6% în 2020; a existat o „tendință de scădere” de când au început înregistrările în 2014.

De asemenea, a constatat că persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 și 24 de ani continuă să aiba cea mai mare probabilitate, dintre toate grupurile de vârstă, să se identifice ca lesbiene, gay sau bisexuali în 2020 (8%).

Alte stiri din Externe

Ultima oră