Marea Britanie: Poliția a arestat violent o adolescentă autistă în propria ei casă pentru că a spus că una dintre polițiste "seamănă cu bunica ei lesbiană"

10 Aug 2023
Marea Britanie: Poliția a arestat violent o adolescentă autistă în propria ei casă pentru că a spus că una dintre polițiste "seamănă cu bunica ei lesbiană"

Șapte ofițeri de politie au arestat o adolescentă „autistă” de 16 ani târând-o violent afară din casa ei din Leeds pentru săvârșirea unei „crime motivate de ură”, după ce ea i-a spus unei polițiste „arăți ca bunica mea lesbiană”, scrie DailyMail

Poliția din Leeds, Marea Britanie, a fost acuzată de arestare violenta după ce o adolescentă cu autism a fost reținută de șapte polițiști pentru că ce „a spus că o femeie ofițer semăna cu fetița ei, care este lesbiană”. 

Tânăra de 16 ani, care suferă și de scolioză, fusese condusă la casa ei din Leeds, West Yorkshire, de către ofițeri după miezul nopții, când ar fi făcut acest comentariu.

Ulterior, la primele ore ale dimineții, ea a fost târâtă cu forța afară din casa ei pentru „infracțiune homofobă de ordine publică.

Incidentul a fost înregistrat de mama fetei care a pus filmarea pe Tiktok . 

 „Așa face poliția atunci când are de-a face cu copiii cu autism. Fiica mea mi-a spus că ofițerul de poliție semăna cu bunica ei, care este lesbiană."

Clipul a provocat indignare atunci când a fost distribuit pe Tiktok și Twitter.

"Acesta este un comportament dezgustător al poliției [West] Yorkshire. Și câți ofițeri trebuiau să participe? Nu este de mirare că fata aceea era îngrozită."

 „Poliția @West Yorks este complet inacceptabilă din partea ofițerilor din acest videoclip. Când ofițerul a fost informat că fiica are autism, comentariul „Nu-mi pasă” este complet nepotrivit., au spus comentariile pe rețelele de socializare

În filmare, doi ofițeri pot fi văzuți pe holul locuinței familiei, în timp ce fata se ascunde într-un colț de lângă un dulap. 

„A făcut un comentariu în propria ei casă, nu ți-a spus nimic”, a explicat mama ei dupa care a repetat că fata „este autistă”, la care ofițerul îi răspunde „nu-mi pasă”.

Fata face apoi niște zgomote despre care mama a explicat că își dădea pumnii în cap pentru că se afla în dificultate. 

Femeia ofițer în cauză, cu părul scurt blond, poate fi auzită insistând că „[fata] va fi arestată”.

Ofițerii rămân pe hol în timp ce mama strigă: „O vei aresta pentru ce, a spus ea cuvântul lesbiană? Bunica ei este lesbiană, e căsătorită cu o femeie. Nu este homofobă."

Un ofițer de sex masculin intervine, spunând că i s-a făcut un comentariu homofob colegei sale. În cele din urmă sosesc mai mulți ofițeri, iar fata țipă și plânge în timp ce este arestată.

Ca răspuns, poliția din West Yorkshire a spus că o rudă a fetei a sunat mai devreme pentru a spune că fata era în stare de ebrietate în centrul orașului Leeds.

„Suntem la curent cu un videoclip care circulă pe rețelele de socializare care, așa cum este adesea cazul, oferă doar o imagine foarte limitată a circumstanțelor acestui incident." a spus asistentul șef al poliției din West Yorkshire, Oz Khan.

„Ofițerii au activat camerele video purtate pe corp în timpul implicării lor mai ample cu această tânără, ceea ce oferă un context suplimentar acțiunilor lor.

„Am primit o plângere în legătură cu acest incident, care este în prezent evaluată de către West Yorkshire Professional Standards Directorate.

„Deși acest proces în desfășurare și ancheta penală activă ne limitează capacitatea de a discuta pe deplin incidentul în detaliu, considerăm că este important ca oamenii să aibă un anumit context cu privire la circumstanțe.

„Luni, 7 august, de la ora 12.12, poliția a primit apeluri de la un membru al familiei unei fete de 16 ani, care ar fi fost în stare de ebrietate și se punea în pericol în centrul orașului Leeds.

„Ofițerii au intervenit în jurul orei 1 dimineața și au condus-o pe adolescentă la ea acasă, astfel încât să poată fi îngrijită corespunzător.

„La întoarcerea ei la adresă, au fost făcute comentarii care au dus la arestarea fetei sub suspiciunea de o infracțiune homofobă a ordinii publice. Natura comentariilor făcute a fost surprinsă pe deplin pe un videoclip purtat pe corp.

„Când fata a fost în cele din urmă aptă să fie intervievată, acel interviu a avut loc cu un adult potrivit."

„Ea a fost ulterior eliberată pe cauțiune, în așteptarea unor anchete și sfaturi suplimentare din partea Serviciului Procuraturii."

„Poliția din West Yorkshire își ia foarte în serios responsabilitățile legate de bunăstarea tinerilor luați în custodie și care se află in situație de neurodiversitate."

„De asemenea, susținem că ofițerii și personalul nostru nu ar trebui să se confrunte cu abuzuri în timp ce lucrează pentru a menține comunitățile în siguranță."

„Examinăm pe deplin circumstanțele acestui incident și le cerem oamenilor să evite să ajungă la orice concluzie despre acesta doar pe baza videoclipului de pe rețelele sociale.”

Alte stiri din Externe

Ultima oră