Liverpool va găzdui ediția din 2023 a Eurovision, în numele Ucrainei

08 Oct 2022
Liverpool va găzdui ediția din 2023 a Eurovision, în numele Ucrainei

Orașul Liverpool din nordul Angliei va găzdui Eurovision Song Contest în mai, Regatul Unit găzduind-o în numele Ucrainei din cauza războiului. Semifinalele vor avea loc pe 9 și 11 mai, urmate de finala pe 13 mai, scrie Le Monde.

 "Am reusit !" a scris ​​pe Twitter pe Joanne Anderson, primarul din Liverpool, de unde erau Beatles. „Vom avea cea mai mare petrecere vreodată ”, a spus cântăreața Sonia Evans, din Liverpool, care a reprezentat Marea Britanie la Eurovision în 1993.

Această ediție va avea, fără îndoială, ca și anul trecut, o conotație foarte politică. „Un oraș primitor cu o moștenire muzicală mândră, Liverpool va organiza un spectacol de neuitat care sărbătorește bogata cultură și creativitate a Ucrainei ”, a scris premierul britanic Liz Truss pe Twitter.

După primul loc simbolic la Torino, Italia, în luna mai Ucraina a fost lipsită de dreptul de a găzdui Eurovision în iunie de către Uniunea Europeană de Radiodifuziune, care a considerat că nu sunt îndeplinite condițiile de securitate din cauza invaziei țării de către Rusia.

Alte stiri din Externe

Ultima oră