Legiunea Internațională de Apărare a Ucrainei include reprezentanți ai 55 de țări: "Nu suntem mercenari"

13 Iun 2022
Legiunea Internațională de Apărare a Ucrainei include reprezentanți ai 55 de țări: "Nu suntem mercenari"

Luptătorii care s-au înrolat în Legiunea Internațională creata în Ucraina după atacul din partea Federației Ruse.provin din 55 de țări de pe fiecare continent, scrie La Repubblica citându-l pe purtătorul de cuvânt al Legiunii.

Damien Magru, purtătorul de cuvânt al Legiunii Internaționale a explicat într-un briefing la Media Center Ukrinform, că cele mai mari contingente sunt cele de americani și britanici, urmate de polonezi și canadieni.

Dacă prezența voluntarilor sosiți din țările baltice și scandinave este substanțială, există - a adăugat el - și soldați sosiți din realități mult mai îndepărtate precum Brazilia, Coreea de Sud, Australia.

Din motive de confidențialitate, purtătorul de cuvânt nu a dorit să dea cifre precise cu privire la dimensiunea Legiunii, dar a subliniat că finanțarea acesteia provine din bugetul oficial al Apărării Kievului, întrucât acest departament internațional este integrat în forțele armate ale Ucrainei.

„Acest lucru – a explicat el – se aplică cheltuielilor de trai, salariile soldaților, armele și munițiile. Avem fonduri caritabile suplimentare de la donatori privați, în principal occidentali. Cheltuim banii strânși pe diverse platforme exclusiv pentru acele echipamente neincluse în dotarea standard, dar necesare pe câmpul de luptă, și care nu sunt finanțate prin canalele de stat ale Ucrainei.”

Prin urmare, conform dreptului internațional, prin definiție, nu putem fi mercenari. Mai mult, avem toate documentele în conformitate cu legea ucraineană, care dovedesc că suntem angajați cu drepturi depline ai Forțelor Armate ale Ucrainei. "

La începutul lunii martie, Ministerul Apărării al Ucrainei a a creat un site web pentru cererile de admitere în Legiunea Internațională pentru Apărarea Teritorială a Ucrainei.

Alte stiri din Externe

Ultima oră