Lavrov: Acțiunile occidentale pot încetini formarea multipolarității, dar nu o pot opri

29 Aug 2022
Lavrov: Acțiunile occidentale pot încetini formarea multipolarității, dar nu o pot opri

Occidentul merge împotriva proceselor istorice obiective ceea ce poate încetini formarea multipolarității dar nu va opri în niciun fel, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov într - un interviu  publicat duminică pe site-ul Ministerului rus de Externe, scrie TASS .

„Din păcate, partenerii noștri occidentali, care acum au cedat complet frâiele guvernului SUA, încearcă să meargă împotriva proceselor istorice obiective ceea ce ar putea încetini formarea multipolarității dar nu vor opri în niciun fel”, a el.

Ignorarea intereselor Rusiei

Lavrov a mai spus că marea majoritate a statelor fie justifică atitudinea Rusiei față de anii în care Occidentul a ignorat interesele sale legitime de securitate, fie doresc să adopte o poziție neutră față de Moscova.

„Statele Unite și Marea Britanie, urmate de Europa ascultătoare, fără nicio mustrare de conștiință, recurg la astfel de metode pentru a îi obliga pe cei nealiniați și pe toate celelalte țări ale lumii să-și schimbe părerea despre Rusia. Pentru majoritatea acestor state fie că atitudinea Rusiei față de ignorarea din partea Occidentului a justificat interesele legitime ale Rusiei în sfera securității, fie vor să ia o poziție neutră", a spus el. "Sunt puse în genunchi prin cele mai grosolane metode". . Nici măcar nu se sfiesc cu declarațiile publice care spun ca dacă cineva nu îi ascultă, nu va fi bine”.

Potrivit ministrului, atunci când sunt făcute astfel de „amenințări inacceptabile, nebunești” împotriva, de exemplu, Indiei, aceasta sugerează „cât de adecvați sunt vorbitorii occidentali și dacă înțeleg identitatea națională a unui astfel de popor ca cel indian”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră