În Shanghai (China), persoanele care sunt testate pozitiv pentru Covid-19 sunt trimise în centre de carantină, unde condițiile de viață sunt foarte dificile. FranceInfo a publicat mărturia unui francez care tocmai a petrecut șapte zile într-unul dintre aceste centre a fost publicata.
Testat pozitiv pentru Covid-19 în săptămâna din 4 aprilie la domiciliul său din Shanghai (China), Thomas, un francez de 28 de ani, a fost dus fără acordul său într-unul dintre centrele de carantină înființate de autoritățile chineze pentru a încerca. pentru a stopa reluarea epidemiei. Este un centru uriaș de conferințe care a fost transformat în ceea ce Thomas numește „un lagăr de carantină”. Profesorul de sport povestește despre experiența sa care a durat șapte zile.
Full Lockdown in Shanghai, this is how they broadcast announcements.
— Jay in Shanghai ???????? (@JayinShanghai) March 29, 2022
Robot Dog + Speakers#Shanghai #COVID #Lockdown pic.twitter.com/5kJdLrnL8p
În acest centru sunt aliniate sute de paturi de lemn pe trei etaje. Unele sunt poziționate unele lângă altele, altele sunt separate prin mici pereți despărțitori din plastic. Centrul de carantină în care a fost transportat Thomas se află chiar lângă unul dintre hotelurile Hilton din megalopola chinezească, dar viața de zi cu zi din interior nu are chiar nimic de-a face cu cea a hotelului de lux. Condițiile de viață acolo sunt dure.
Lumină permanentă și mască
Adulții, copiii și bătrânii se amestecă în acest centru. Din cauza luminii aprinse 24 de ore, este foarte greu să adormi. "Sunt proiectoare industriale aprinse zi și noapte care ne împiedică să dormim. Este foarte greu de suportat", explică Thomas. De asemenea, nu există fereastră. — Nici măcar nu poți vedea dacă e zi sau noapte. Masca este obligatorie în orice moment, inclusiv în timpul somnului.
"Oamenii de acolo sunt bolnavi. Tușesc și scuipă în pubele la fiecare trei sau patru secunde. Mă trezesc toată noaptea. Pentru mine, ăsta e cel mai rău lucru, sunetul scuipatului. Este cu adevărat dezgustător."
Condițiile de igienă sunt și ele precare. Fără un duș disponibil timp de cinci zile, Thomas spune că s-a spălat la robinet cu un lighean. Nici săpun nu există: francezul a fost nevoit să se descurce cu gelul hidroalcoolic, mai ales să se spele pe cap. Pentru a asigura un minim de intimitate, și-a schimbat hainele spălate manual, ascuns sub pătură.
„Nici o diferență” cu o închisoare
Thomas a trăit șapte zile de stres, gândindu-se la pisica lui, rămasă singură în apartamentul său când a fost evacuat. Într-un oraș total închis, nimeni nu a putut să vină la reședință pentru a-i îngriji animalul de companie. "Este extrem de greu, chiar m-am gândit să evadez. Mi-am spus că nu voi vedea o mare diferență între asta și închisoare".
Francezul a ajuns totuși să se calmeze pe el însuși. „Trebuie să încerci să stai calm, mai ales dimineața, pentru că toată lumea este încordată”. Francezul a reușit în sfârșit să plece marți, 12 aprilie, după ce a fost testat negativ de cel puțin trei ori. Și-a găsit pisica, din fericire sănătoasă.
#NAZI China-Shanghai (25M Population) Separates Covid-Infected Children From Their Parents-Under 7s taken 2 Health Centres-Older kids held in quarantine facilities-Part of BRUTAL 0-Covid Policy. https://t.co/1o671coVSk via @MailOnline
— 66613Skunky13 (@TrueCrimePoli) April 4, 2022
Shanghai turns exhibition halls into temporary hospitals, quarantine centres as Covid-19 infections threaten to overwhelm city – SCMP https://t.co/rq74H55sYt
— Sense Hofstede (@sehof) March 31, 2022