La peste un secol de la scufundare, imagini nemaivăzute cu epava Titanicului de la 4 km sub nivelul oceanului (Video)

16 Feb 2023
La peste un secol de la scufundare, imagini nemaivăzute cu epava Titanicului de la 4 km sub nivelul oceanului (Video)

La peste un secol de la scufundarea Titanicului în Oceanul Atlantic de Nord, Instituția Oceanografică Woods Hole a lansat miercuri imagini nemaivăzute până acum cu ceea ce a fost la un moment dat cea mai mare navă din lume.

Videoclipul uluitor a fost filmat în 1986, când WHOI a făcut 11 scufundări la aproape 4 km sub suprafața oceanului pentru a explora epava, anunță Fox News.

Alvin, un submersibil de trei persoane, a fost folosit pentru a duce oamenii la epavă pentru prima dată, în timp ce un vehicul operat de la distanță numit Jason Jr. a fost folosit pentru a intra în interiorul navei scufundate.

„La fel ca mulți, am fost impresionat când Alvin și Jason Jr. s-au aventurat în epavă și în interiorul epavei”, a declarat miercuri James Cameron, care a regizat filmul de succes, Titanic, și a explorat el însuși oceanele.

„Prin lansarea acestei imagini, WHOI ajută la relatarea unei părți importante a unei povești care se întinde pe generații și înconjoară globul.”

Titanic s-a scufundat pe 15 aprilie 1912, după ce a lovit un aisberg în călătoria sa inaugurală din Anglia la New York.

Eforturile de recuperare au început imediat, dar abia în septembrie 1985 WHOI a localizat în cele din urmă epava în parteneriat cu Institut français de recherche pour l'exploitation de la mer.

„Apa este aproape de temperaturi de îngheț și, probabil, cea mai mare provocare este îndepărtarea locației și, în special, mediul dur în ceea ce privește presiunea la care sunt expuse echipamentele noastre”, Robert Ballard, care a condus descoperirea din 1985 și a filmat filmarea Titanic în 1986, a declarat miercuri pentru Associated Press.

Alte stiri din Externe

Ultima oră