La 9 ani, devine cel mai tânăr absolvent de liceu: „Vreau să fiu astrofizician și vreau să studiez găurile negre și supernovele.”

09 Ian 2023
La 9 ani, devine cel mai tânăr absolvent de liceu: „Vreau să fiu astrofizician și vreau să studiez găurile negre și supernovele.”

Un băiețel de nouă ani din Pennsylvania care iubește știința și programarea computerelor a devenit unul dintre cei mai tineri absolvenți de liceu și a început deja să acumuleze câteva credite pentru diploma de facultate, anunță The Guardian.

David Balogun a primit recent o diplomă de la școala cibernetică charter Reach – cu sediul în capitala statului său, Harrisburg – după ce a urmat cursuri de la distanță din casa familiei sale din suburbia Philadelphia din Bensalem, a informat sâmbătă postul local de televiziune WGAL.

Realizarea îl face pe David unul dintre cei mai mici copii cunoscuți care au absolvit vreodată liceul, conform unei liste întocmite de site-ul de istorie și cultură oldest.org.

Singura persoană de pe această listă mai tânără decât David este Michael Kearney, care încă deține recordul mondial Guinness pentru cel mai tânăr absolvent de liceu pe care l-a stabilit când avea șase ani în 1990, înainte de a obține diplome de master la 14 și 18 ani și apoi a câștigat mai mult de 1 milion de dolari la gameshow-uri. David avea să fie mai sus pe această listă decât jurnalistul premiat Pulitzer Ronan Farrow, care avea 11 ani când a terminat liceul.

David a declarat pentru WGAL că știe deja căruia vrea să-și dedice viața profesională odată ce își încheie studiile.

„Vreau să fiu astrofizician și vreau să studiez găurile negre și supernove”, a spus el la stație.

Părinții lui David au ambii diplome academice avansate, dar au spus pentru WGAL că este o provocare să crești un copil cu un intelect atât de extraordinar.

„Trebuia să-mi depășesc limitele”, a spus mama lui David, Ronya, către presa. „Jucând lupte de perne când nu ar trebui, aruncând mingile în casă. Este un copil de nouă ani cu un creier care are capacitatea de a înțelege o mulțime de concepte dincolo de anii lui și uneori dincolo de înțelegerea mea.”

David a spus că unii dintre profesorii săi preferați l-au ajutat să-l mențină implicat în studii și l-au împins să progreseze în continuare. „Nu m-au împotmolit”, a spus el. „Ei... au pledat pentru mine, spunând: „El poate face asta. El poate face orice.” Un instructor i-a spus lui WGAL: „Suntem pur și simplu mândri că [am fost] capabili să-i individualizăm instruirea.”

Profesorii lui David au mai spus că au învățat de la elevul lor neobișnuit de strălucitor, ai cărui oameni dragi îl descriu ca un vrăjitor al programării computerelor și al științei.

Profesorul său de științe, Cody Derr, a remarcat: „David a fost un copil inspirator, cu siguranță unul care schimbă modul în care te gândești la predare”.

David, membru al societății cu coeficient de inteligență înalt Mensa, a făcut un semestru la colegiul comunitar al județului Bucks de când a absolvit Reach Charter. Între timp, el și familia lui și-au făcut cercetări în alte colegii și universități pentru a încerca să găsească pe cel mai potrivit pentru un băiat care – pe lângă universitățile sale – urmează o centură neagră de arte marțiale, se bucură de alte sporturi și cântă la pian. .

„O să-mi arunc copilul de nouă ani la Harvard cât timp locuiesc în [Pennsylvania]?” Tatăl lui David, Henry, a spus despre interesul familiei cître facultate. "Nu."

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră