Kremlinul spune ca descoperirea a sute de cadavre în Izium e o „minciună”

19 Sep 2022
Kremlinul spune ca descoperirea a sute de cadavre în Izium e o „minciună”

Potrivit autorităților ucrainene, peste 440 de morminte și o groapă comună au fost găsite la mijlocul lunii septembrie într-o pădure de la marginea acestui oraș, preluat de forțele ucrainene din armata rusă, scrie FranceInfo.

Rusia a infirmat, luni, 19 septembrie, implicarea sa în moartea sutelor de oameni ale căror cadavre au fost descoperite la Izium, în estul Ucrainei. "Este o minciună. Desigur că vom apăra adevărul în acest caz", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Potrivit autorităților ucrainene, peste 440 de morminte și o groapă comună au fost găsite la mijlocul lunii septembrie într-o pădure de la marginea Iziumului, oraș preluat de forțele ucrainene de la armata rusă.

De la începutul intervenției sale militare, Moscova a negat în mod repetat că ar fi comis abuzuri în Ucraina. „Este același scenariu ca în Bucea”, a spus Dmitri Peskov luni. În aprilie, forțele ruse au fost acuzate că au ucis zeci de civili în această localitate de lângă Kiev, ceea ce Moscova neagă.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a mai dat asigurări că peninsula Crimeea, anexată în 2014 de Moscova, este „parte integrantă a teritoriului Rusiei”, după ce oficialii ucraineni au repetat că vor să pună capăt „ocupației” ruse de acolo. „Orice țintește asupra teritoriului rus va primi un răspuns adecvat”, a adăugat Dmitri Peskov.

Alte stiri din Externe

Ultima oră