Kremlinul confirmă că Putin i-a acordat ieri un interviu lui Tucker Carlson

07 Feb 2024
Kremlinul confirmă că Putin i-a acordat ieri un interviu lui Tucker Carlson

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a confirmat astăzi că președintele Vladimir Putin i-a acordat ieri un interviu jurnalistului american Tucker Carlson, dar nu a spus când va fi publicat, spune agenția rusă Ria Novosti

Jurnalistul american Tucker Carlson l-a intervievat marți pe Vladimir Putin, a declarat secretarul de presă al liderului rus, Dmitri Peskov."

„Da, pot confirma acest lucru”, a răspuns el la o întrebare despre conversația lui Carlson cu șeful statului.

Reprezentantul Kremlinului a explicat de ce Putin a acordat un interviu unui jurnalist american.

"El are o poziție care diferă de ceilalți, nu este în niciun caz pro-rus, nu pro-ucrainean, este mai degrabă pro-american. Dar, cel puțin, este diferit în mod contrastant de poziția acestor mass-media tradiționale anglo-saxone”, a remarcat Peskov.

În plus, el a numit „transcrierea” interviului lui Putin cu un jurnalist american care a apărut online drept un fals. Când a fost rugat să vorbească despre impresiile șefului statului cu privire la dialogul cu Carlson, secretarul de presă al președintelui a spus că jurnaliștii înșiși vor avea ocazia să evalueze acest lucru atunci când va ieși interviul.

Peskov a adăugat că Kremlinul primește multe cereri de interviuri cu Putin, inclusiv din partea presei occidentale, care adoptă o „poziție exclusiv unilaterală”, așa că nu există nicio dorință de a comunica cu ei.

Carlson a postat cu o zi înainte un videoclip, înregistrat pe fundalul turnurilor de la Kremlin și al Catedralei lui Hristos Mântuitorul, în care a declarat că îl va intervieva în curând pe liderul rus. Jurnalistul a subliniat că această conversație este foarte importantă, deoarece americanii sunt absolut inconștienți de ceea ce se întâmplă în Rusia și Ucraina .

Potrivit lui Carlson, Washingtonul a încercat de două ori să saboteze interviul. Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a negat ulterior această declarație. Totodată, jurnalistul a lămurit că antreprenorul Elon Musk a promis că nu va bloca conversația cu Putin atunci când aceasta a fost publicată pe rețeaua de socializare X.

 

Tucker Carlson explică în video de ce a susținut un interviu cu președintele rus Vladimir Putin - transcriere de la RealClearPolitics
 

"Suntem la Moscova în seara asta. Suntem aici pentru a intervieva președintele Rusiei, Vladimir Putin. Vom face asta în curând. Există riscuri în a realiza un astfel de interviu, evident. Așa că ne-am gândit cu atenție la asta timp de multe luni. Iată de ce o facem. În primul rând, pentru că este treaba noastră. Suntem în jurnalism. Datoria noastră este să informăm oamenii. La doi ani de război care remodelează întreaga lume, majoritatea americanilor nu sunt informați.

Nu au nicio idee reală ce se întâmplă în această regiune, aici, în Rusia, sau la 600 de mile depărtare, în Ucraina. Dar ar trebui să știe că plătesc pentru o mare parte din ele în moduri pe care s-ar putea să nu le perceapă încă pe deplin. Războiul din Ucraina este un dezastru uman. A lăsat sute de mii de oameni morți. O întreagă generație de tineri ucraineni. Și a depopulat cea mai mare țară din Europa. Dar efectele pe termen lung sunt și mai profunde. Acest război a remodelat complet alianțele militare și comerciale globale, precum și sancțiunile care au urmat. Și, în total, au răsturnat economia mondială.

Ordinea economică de după cel de-al Doilea Război Mondial, sistemul care a garantat prosperitatea în Occident timp de peste 80 de ani, se destramă foarte repede și, odată cu ea, dominația dolarului american. Acestea nu sunt mici schimbări. Sunt evoluții care schimbă istoria. Ele vor defini viața nepoților noștri. Cea mai mare parte a lumii înțelege acest lucru perfect. O pot vedea. Întrebați pe oricine din Asia sau Orientul Mijlociu cum arată viitorul. Și totuși, populațiile din țările vorbitoare de limbă engleză par în mare parte inconștiente. Ei cred că nimic nu s-a schimbat cu adevărat. Și cred asta pentru că nimeni nu le-a spus adevărul. Presa lor este coruptă. Își mint cititorii și telespectatorii și fac asta în mare parte prin omisiune.

De exemplu, din ziua în care a început războiul din Ucraina, instituțiile media americane au vorbit cu zeci de oameni din Ucraina și au făcut zeci de interviuri cu președintele ucrainean Zelensky. Noi înșine am solicitat un interviu cu Zelensky. Sperăm că va accepta. Dar interviurile pe care le-a făcut deja în Statele Unite nu sunt interviuri tradiționale. Sunt sesiuni de încurajare, concepute special pentru a amplifica cererea lui Zelensky ca SUA să intre mai adânc într-un război în Europa de Est și să plătească pentru el. Asta nu este jurnalism. Este propaganda guvernamentală, cea mai urâtă propagandă, cea care ucide oameni. În același timp, politicienii și mass-media noștri au făcut acest lucru, promovând un lider străin de parcă ar fi un nou brand de consum, nici un jurnalist occidental nu s-a obosit să-l intervieveze pe președintele celeilalte țări implicate în acest conflict, Vladimir Putin.

Majoritatea americanilor habar nu au de ce Putin a invadat Ucraina sau care sunt obiectivele lui acum. Nu i-au auzit niciodată vocea. Este gresit. Americanii au dreptul să știe tot ce pot despre un război în care sunt implicați, iar noi avem dreptul să le spunem despre el pentru că și noi suntem americani. Libertatea de exprimare este dreptul nostru de naștere. Ne-am născut cu dreptul de a spune ceea ce credem. Acest drept nu poate fi luat indiferent cine se află la Casa Albă. Dar oricum încearcă. În urmă cu aproape trei ani, administrația Biden a spionat ilegal mesajele noastre text și apoi a scurs conținutul servitorilor lor în mass-media de știri. Au făcut asta pentru a opri un interviu cu Putin pe care îl plănuim. Luna trecută, suntem destul de siguri că au făcut exact același lucru încă o dată, dar de data aceasta am venit oricum la Moscova.

Nu suntem aici pentru că îl iubim pe Vladimir Putin. Suntem aici pentru că iubim Statele Unite. Și vrem ca ea să rămână prosperă și liberă. Am plătit noi înșine această călătorie. Nu am luat bani de la niciun guvern sau grup și nici nu taxăm oamenii să vadă interviul. Nu se află în spatele unui paywall. Oricine poate viziona întregul film filmat live pe bandă și needitat pe site-ul nostru, TuckerCarlson.com. Elon Musk, spre marele său merit, a promis că nu va suprima sau bloca acest interviu odată ce l-am postat pe platforma sa X și îi suntem recunoscători pentru asta. Guvernele occidentale, în schimb, vor face cu siguranță tot posibilul pentru a cenzura acest videoclip pe alte platforme, mai puțin principiale, pentru că asta fac. Le este frică de informațiile pe care nu le pot controla. Dar nu ai de ce să-ți fie frică de asta. Nu vă încurajăm să fiți de acord cu ceea ce poate spune Putin în acest interviu, dar vă îndemnăm să îl urmăriți. Ar trebui să știi cât de multe poți. Și apoi, ca un cetățean liber și nu un sclav, poți decide singur. Mulțumiri. "

Alte stiri din Externe

Ultima oră